2. doz BioNTech olan herkesi yakından ilgilendiriyor!

Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Uzman isim yaptığı açıklamasında ilk yerli koronavirüs aşısı tüm Turkovac ile ilgili yürütülecek yeni gaz çalışmaların detaylarını aktardı.

Kara aynı zamanda yakın zamanda 2 doz BioNTech aşısı olan kişilere altı aydan sonra hatırlatma aşısı yapılacağını ve bu kapsamda Turkovac uygulanacağını belirtti. Konuyla ilgili çalışmalar başlatıldı.

300 - 400 GÖNÜLLÜYE DAHA İHTİYAÇ VAR

Sağlık Bakanlığı tarafından Aşı Enstitüsü Başkanlığına getirilen Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara Türkiye’nin ihtiyacı olmak üzere çeşitli ülkelerden de ihraç edilebilecek seviyeye aşı geliştirilmesi için yeterli imkanlarla çalışacak bir kurum olduğunu belirtti. Kara yaptığı açıklamasında yeni bir faz çalışmasının başlayacağı ve bunun içinde 300 ila 400 gönüllüye ihtiyaç olduğunu belirtti.

2 DOZ BİONTECH OLANLARA 3. DOZ TURKOVAC ÇALIŞMASI BAŞLIYOR

Prof. D.r Kara Turkovac ile ilgili çalışmaların detaylarını şu şekilde aktardı:

“Faz 3 çalışmalarının 1'nci ve 2'nci basamakları tamamlandı. Bitme noktasında diyebilirim. Bu şu anlama geliyor yakın dönemde ülkemizde kullanılabilir bir aşı haline gelecek. Şu anda Turkovac ile ilgili iki aşı çalışmamız yoğun olarak devam ediyor. Biri daha evvel hiç aşı olmamış kişilerin ilk defa Turkovac ile aşılanması. Bir de inaktif aşı olarak Sinovac aşısı ile 2 dozunu olmuş kişilere, aradan geçen süre 3 aydan fazla ise hatırlatma dozu olarak Turkovac'ın uygulandığı ve buna bağlı aşı yanıtının değerlendirildiği diğer çalışmamız yürüyor. Bu çalışmada gönüllü sayımız 1500'ün üzerinde şu anda. Ama planımız, 3 bin ila 4 bin gibi bir gönüllü sayısına ulaşmak. Yakın bir dönemde ise iki doz BioNTech aşısı olan kişilere 6 aydan sonra yapılacak hatırlatma dozu olarak Turkovac'ı uygulayacağımız bir çalışma başlatılacak. O çalışma da şu anda etik komiteden izin alma aşamasında. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta içerisinde çıkması bekleniyor iznin. Buradaki gönüllü sayımızın 300 ila 400 civarında olmasını planlıyoruz. Çünkü bu çalışmada direkt laboratuvardaki sonuçlara göre değerlendirme yapılacak. O nedenle sayının biraz daha az olması uygun. Amaç bu aşımızı öncelikle TÜSEB olarak Türkiye'deki üreticiler veya aşı geliştiricilerle öncelikle ülkemizin ihtiyacına yönelik sunmak elbette ama sonuç olarak tüm dünyaya da sunulmasını hedefliyoruz”

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme