• Haberler
  • Gündem
  • 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne seyahat yasağı! Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

20 yaş altı ve 65 yaş üstüne seyahat yasağı! Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Hafta sonu tüm yaş grupları için hafta içi belirli yaş grupları için sokağa çıkma yasağı bulunuyor.Hafta içi belirli saat aralığında belirli yaş grupları için uygulanan sokağa çıkma yasağı ile seyahat yasağı da bulunuyor.

Hafta sonu tüm yaş grupları için hafta içi belirli yaş grupları için sokağa çıkma yasağı bulunuyor. Hafta içi belirli saat aralığında belirli yaş grupları için uygulanan sokağa çıkma yasağı ile seyahat yasağı da bulunuyor. Ancak zorunlu seyahat etmesi gereken kişiler için de seyahat izin belgesi alınması gerekiyor. Peki kimler seyahat izin belgesi alabilir? Seyahat izin belgesi nasıl alınır? Bu konu hakkındaki detayları CNN Türk'ten Kaan Temeltaş aktardı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge kapsamında hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süreler içerisinde vatandaşların özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirler arası seyahate çıkmamalarının esas olduğu vurgulandı.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NEREDEN ALINIR?

İçişleri Bakanlığına ait "e-Başvuru" ve "Alo 199" sistemleri üzerinden ya da valilik/kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebilecekler.

KİMLER SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLİR?

Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süreler içerisinde vatandaşların özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirlerarası seyahate çıkmamaları gerekiyor. Ancak tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya önceden alınmış doktor randevusu olan kişiler seyahat izin belgesi alabilir. Bununla birlikte kendisi veya eşinin vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan en fazla 4 kişi seyahat izin belgesi alabilecektir.

Bununla birlikte bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen 5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler seyahat izin belgesi alabilecek.

Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen, özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan, ceza infaz kurumlarından salıverilen kişiler de seyahat izin belgesi alabileceklerdir.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme