• Haberler
  • Ekonomi
  • 2019 Temmuz Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi! Evde Bakım Parası Yatan İllerin Güncellenmiş Tam Listesi!

2019 Temmuz Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi! Evde Bakım Parası Yatan İllerin Güncellenmiş Tam Listesi!

Temmuz ayı evde bakım maaşı yatan illerin tam listesi son günlerde sık, sık araştırılıyor.Evde bakım maaşı yatan illerin ve yatmayan illerin sorgulandığı günlerde ödeme yapılan illeri paylaşıyoruz.

Temmuz ayı evde bakım maaşı yatan illerin tam listesi son günlerde sık, sık araştırılıyor. Evde bakım maaşı yatan illerin ve yatmayan illerin sorgulandığı günlerde ödeme yapılan illeri paylaşıyoruz.

2019 yılında evde bakım maaşına yapılan zamlarla beraber ödeme alan kişilere destek verilmeye devam ediyor. Türkiye'de evde bakım maaşı almak için hane başına gelir en az 1219 Türk Lirasını geçmemelidir.

Aile Bakanlığı tarafından 81 ilde verilen evde bakım parası ödemelerinin hangi illerde yattığı ve ödeme yapılmayan illerde ödemelerin ne zaman yapılacağı hakkında detayları paylaşıyoruz.

TEMMUZ AYI EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLERİN TAM LİSTESİ

Aile Bakanlığı tarafından Temmuz ayı evde bakım parası yatan iller listesi şu şekildedir;

Isparta, Samsun, Zonguldak, Bolu, Tokat, Kırklareli, Afyonkarahisar, Antalya, Hatay, Edirne, Sakarya, Adıyaman, Kırşehir, Ordu, Diyarbakır, Bursa, Malatya, Çanakkale, Amasya, İstanbul, Erzurum, Denizli, Mersin, Balıkesir, Konya, Manisa, Bilecik, Uşak, Aydın, Tekirdağ, Hakkari,  Osmaniye, Kırıkkale, Ankara, Van, Trabzon, Karabük, Adana, Aksaray, Bayburt ve Muş.

2019 EVDE BAKIM PARASI ŞARTLARI NELERDİR?

2019 yılında evde bakım parası almak isteyenlerden talep edilen başvuru şartları şu şekildedir;

Evde bakım maaşı almak için tam teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulu tarafından düzenlenmiş engel oranının en az %50 olan ve “ağır engelli” bölümünde “evet” yazan rapor gerekmektedir.

Bu maddede küçük çocuklar için ekstra bir durum söz konusudur. Küçük çocuklar zaten bakıma muhtaç oldukları için yaşıtlarına göre gerilik ancak yaşları ilerledikçe kendisini göstermektedir ve erken yaşta alınan sağlık kurulu raporlarında engel oranının tespiti bu sebeple zorlaşmaktadır. Bu yüzden küçük çocuklar için bu rapor süresiz olarak değil de 1 veya 2 senelik süreler dahilinde verilir. Ayrıca raporda bulunan ağır engelli ibaresi de işaretlenmez.

Madde 2 deki bakıma muhtaçlık kriterleri için bakıma muhtaç engelli tanımını irdelememiz yeterli olacaktır. Bakıma muhtaç engelli, yeme, içme, tuvalet, banyo gibi her türlü ihtiyaçlarını tek başına yerine getirmekte zorlanan ya da hiç yerine getiremeyen ve hayatını devam ettirmek için sürekli başkasının yardımına ve bakımına ihtiyaç duyan kişidir.

3Engellinin bulunduğu hanede yaşan tüm vatandaşların kişi başı geliri asgari ücretin 2/3 ünü geçmemelidir. Ancak bakmakla yükümlü olmadığı halde bir engelli vatandaşa bakanlar için hanedeki tüm gelir dikkate alınmaz sadece engellinin kendisine ait gelirlerin net asgari ücretin 3/2’ü geçmemesi gerekmektedir.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme