• Haberler
  • Ekonomi
  • 2020 borç yapılandırma başvuruları için geri sayım başladı! Borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

2020 borç yapılandırma başvuruları için geri sayım başladı! Borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

Vatandaşlar için özel olarak sunulan bu sistemde borçlar 18 aya kadar taksitlendirilebiliyor.Aynı zamanda vadeler de 36 aya kadar çıkartılabiliyor.

Vatandaşlar için özel olarak sunulan bu sistemde borçlar 18 aya kadar taksitlendirilebiliyor. Aynı zamanda vadeler de 36 aya kadar çıkartılabiliyor. Son yılların en büyük af yasası olarak da görülen 2020 borç yapılandırma işlemi nasıl yapılacak? Son başvuru tarihinin gittikçe yakınlaşması sonrasında vatandaşlar merakla detayları araştırmaya başladı.

SON BAŞVURU TARİHİ 31 ARALIK

Milyonlarca vatandaşın belirtilen kategorilerde olan borçlarının yapılandırılması için son tarih 31 Aralık olarak açıklandı. Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin bu tarihe kadar başvuruda bulunması gerekiyor. Borcunu peşin olarak ödenenlerin gecikme faizi yüzde 90 oranında silinecek.

Haber

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRMA KAPSAMINDA

Tarihin en büyük yapılandırma kampanyası olarak görülen 2020 borç yapılandırmada hangi borçların yapılandırma kapsamında olduğu araştırılıyor. 31 Aralık'a kadar başvuruda bulunulması gereken yapılandırmanın dahil olduğu borçlar şu şekilde:

Prim borçları, trafik cezaları, köprü cezaları, gecikme faizleri, çevre temizlik vergileri, emlak vergileri, gümrük vergileri, KDV, ÖTV, MTV, Öğrenim kredisi borcu, Kamunun kira alacakları gibi çeşitli borçlar yapılandırma kapsamında değerlendiriliyor.

Haber

TAKSİTLENDİRME İŞLEMİ NASIL OLACAK?

Yukarıda belirtilen borcu olan kişiler 31 Aralık'a kadar başvuru yaptıkları durumda, taksit imkanında da yararlanabilecek. Borç yapılandırma için taksit seçenekleri 6, 9, 12 ya da 18 aya bölünebilecek. Taksit sayısı arttığı durumlarda ödenmesi gereken rakamlarda da artış olacak.

Haber

BORÇ YAPILANDURMA BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Borç yapılandırma yapmak isteyenler için başvurular E-Devlet üzerinden yapılabilecek. Prim borcu olan vatandaşlar isterlerse e-Sigorta ile internet üzerinden başvuruda bulunabilecekleri gibi yakınlarındaki SGK il müdürlüğüne ya da Sosyal Güvenlik Merkezi'ne giderek başvuruda bulunulabilecekler.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme