3 BİN 461 HÂKİM VE SAVCI ADAYINA EĞİTİM VERİLDİ
'Bu çerçevede kadına yönelik şiddet eylemlerine ilişkin soruşturmaların etkinliğinin artırılması, suç mağduru kadınlar ile çocukların uzmanlar eşliğinde ifadelerinin alındığı adli görüşme odalarının ülke geneline yaygınlaştırılması, Ailenin Korunması ve K
"Bu çerçevede kadına yönelik şiddet eylemlerine ilişkin soruşturmaların etkinliğinin artırılması, suç mağduru kadınlar ile çocukların uzmanlar eşliğinde ifadelerinin alındığı adli görüşme odalarının ülke geneline yaygınlaştırılması, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un uygulamasından kaynaklanan sorunların giderilmesine yönelik çalışmalara hız verilmesi temel amaç olarak belirlenmiştir. Bunun yanında Ceza İnfaz Kurumlarında kadına yönelik şiddetin önlenmesi bağlamında yürüttüğümüz hem üniversitelerle hem sivil toplum kuruluşlarıyla çok önemli çalışmaları yürütmekteyiz."
Aile içi şiddet ve özellikle kadına yönelik şiddet konusunda hakimlere, Cumhuriyet savcılarına ve adaylarına verilen meslek öncesi/meslek içi eğitimleri önemsediklerini vurgulayan Gül, "Bu yıl içinde 3 bin 461 hakim ve Cumhuriyet savcısı adayımıza eğitim verildi. 2019 yılı içinde bin 850 hakim ve Cumhuriyet savcısı adayımıza eğitim vermeyi planlıyoruz. Meslek içi eğitim faaliyetleri kapsamında da bu alanda çalışan hakim ve Cumhuriyet savcılarına 6284 Sayılı Kanun Uygulamaları bağlamında eğitimler verilmeye devam edilmektedir." bilgilerini verdi.
Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında bakanlık ve kurumların koordinasyonun son derece önemli olduğunu dile getiren Adalet Bakanı Gül, şunları kaydetti:
"Kişileri suç işlemeye iten psikolojik, ekonomik ve toplumsal nedenlerin üzerine gitmeden, yani kişileri şiddete yönelten unsurları tespit ederek bunlarla mücadele etmeden, sadece tedbir kararlarıyla ve cezaların artırılması yoluyla bu suçların tam anlamıyla önüne geçebilmemiz mümkün değil. Bu noktada Bakanlıklarımıza ve dahi sivil toplum kuruluşlarımıza büyük görevler düşmektedir. Bugün dahil olmak üzere yapılan tüm bu çalışmalarla uygulamadaki aksaklıkları giderme ve kadına yönelik şiddete sıfır toleransı sağlayacak en güzel ortamı hep beraber teşekkül ettireceğimize inanıyorum."
Adalet Bakanı Gül, daha sonra İçişleri Bakanı Soylu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk ile Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi Toplantısına katıldı.
Bakmadan Geçme





