Çaykur İşçileri Kadro Sözünü Bekliyor

Rize’de çaykur’da çalışan mevsimlik tarım işçileri, AKP hükümetinin kendilerine verdiği kadro sözünü tutmadığını belirterek tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketinde verdiği sözler hatırlatıldı.

Rize’de çaykur’da çalışan mevsimlik tarım işçileri, AKP hükümetinin kendilerine verdiği kadro sözünü tutmadığını belirterek duruma tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketinde verdiği sözler hatırlatıldı.

Kadro Sözü Verilmişti

14 Mayıs 2023 seçimleri öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de yaptığı mitingde, çaykur’da çalışan yaklaşık 9 bin mevsimlik tarım işçisine kadro verileceğini söylemişti. Erdoğan, “Çaykur’un mevsimlik işçileri var ya, onlara da kadro vereceğiz. Belki yoğunluktan atılıyor 29 gün çalıştırılabilecektir diye ilave ediyor. Yani belki yoğunluktan unutmuştur ama umarım gereğini yapar.” demişti.

İşçiler Tepkili

Seçimlerin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen, kadro sözünün yerine getirilmediğini belirten işçiler, Memiş Ağa Parkı’nda düzenledikleri basın açıklamasında, haklarını talep etti. İşçiler adına konuşan Tuzcuoğlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, evladına sahip çıktı ama Rize’nin evladı çaykur işçilerine sahip çıkmadı, çıkamıyor. Biz de buradan sesleniyoruz; 12 ay kadrolu çalışma hakkımızı verin. Bundan daha temel ve insani bir hak talebi olamaz.” dedi.

CHP Destek Verdi

Basın açıklamasına CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı da katılarak destek verdi. Ocaklı, “Çaykur’da çalışan işçiler kadro bekliyor. İktidar da bunun gereğini söz verdiği üzere yapmak zorundadır. Biz de üzerimize düşeni parlamentoda yerine getirmeye, hak taleplerini dillendirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Çaykur’un Durumu

Çaykur’un borcu 2 milyar lirayı aştığı ve zarar ettiği iddia ediliyor. Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ise bu iddiaları yalanlayarak, “Çaykur’un borcu yoktur. Çaykur zarar etmiyor.” dedi. Alim, mevsimlik işçilere kadro konusunda ise henüz bir gelişme olmadığını ifade etti.

Exit mobile version