POMEM Adayları Mağdur Ediliyor: Ayhan Barut’tan Sert Eleştiri

Adana Milletvekili Ayhan Barut, 30. Dönem POMEM adaylarının yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. Barut, kontenjanların doldurulmaması, yedek adayların belirlenmemesi ve mülakat sürecinin şeffaf olmaması gibi sorunlara dikkat çekti.

Adana Milletvekili Ayhan Barut, 30. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) adaylarının büyük mağduriyet yaşadığını söyledi. Barut, kontenjanların doldurulmaması, yedek adayların belirlenmemesi ve mülakat sürecinin şeffaf olmaması gibi sorunlara dikkat çekerek, yetkililerden açıklama ve çözüm istedi.

Kontenjanlar Doldurulmadı

Barut, 30. Dönem POMEM adayları için 10.600 kişi kontenjan duyurusu yayınlanmasına rağmen, sadece 6.700 kişinin alındığını ve geri kalan kontenjanların boş bırakıldığını belirtti. Bu durumun binlerce polis adayını hayal kırıklığına uğrattığını ifade eden Barut, “Polislik mesleği ülkemizin güvenliği açısından çok önemli bir görevdir. Bu mesleğe gönül veren gençlerimizin hak ettikleri kontenjanları alamamaları kabul edilemez bir mağduriyettir.” dedi.

Yedek Adaylar Belirlenmedi

Barut, ayrıca erkek adaylardan yedek belirlenip sisteme girilmediğini de vurguladı. Yedek adayların neden belirlenmediğini ve sisteme girilmediğini soran Barut, “Yedek adaylar belirlense bile sisteme girilmediği için asil adaylardan vazgeçen veya elenen olursa yerine yedek aday çağrılamıyor. Bu da boş kalan kontenjanların daha da artmasına neden oluyor.” diye konuştu.

Mülakat Süreci Şeffaf Değil

Barut, son olarak mülakat sürecinin de şeffaf olmadığını iddia etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 seçim vaadi olarak mülakatların kaldırılması sözünü verdiğini hatırlatan Barut, “Bırakın mülakatların kaldırılmasını, mülakatlarda kamera bile kullanılmıyor. Normalde bir ayda açıklanan sonuçlar üç gün içinde açıklanıyor. Kamuoyu vicdanını kanatan bu soruların cevaplanması, mülakatta başarısız olan adaylarla ilgili gerekli açıklamanın yapılması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Barut, mülakat sürecinin şeffaf bir şekilde yönetilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Barut, “Polis adaylarına söz verdiğiniz kontenjanı doldurup polis adaylarının yaşadığı mağduriyeti giderin.” çağrısında bulundu.

Exit mobile version