Gayrimenkuller Bir Yatırım Aracı Değildir, İnsanların Temel Hakkıdır

İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, İstanbul'da konut maliyetlerinin astronomik seviyelere ulaştığını, bu durumun asgari ücretle çalışanları ve gençleri olumsuz etkilediğini belirtti. Zeybek, mevcut ekonomi politikalarını eleştirerek, gayrimenkulün bir yatırım aracı olmaması gerektiğini vurguladı.

Gökan Zeybek, İstanbul’da konut fiyatlarının 2,85 milyon TL ile 3 milyon TL arasında değiştiğini, arsa maliyetiyle birlikte bu rakamın 5 milyon TL’nin altına düşmediğini ifade etti. Zeybek, asgari ücretle çalışan bir çiftin yemeden içmeden, herhangi bir harcama yapmadan yirmi beş yıl boyunca maaşıyla para ödemesi gerektiğini belirtti.

“Asgari ücretle çalışan bir karı kocanın bir binadan 100 metrekare bir daire alabilmesi için yemeden içmeden, hiçbir harcama yapmadan yirmi beş yıl maaşıyla para ödemesi gerekiyor; işte, ülkeye getirdiğiniz ekonomik çöküntünün doğal sonucu,” diye konuştu Zeybek.

Gayrimenkul: Yatırım Aracı Olmamalı

Milletvekili Zeybek, gayrimenkul konusunda da dikkat çekici açıklamalarda bulundu. “Gayrimenkuller bir yatırım aracı değildir, insanların barınma hakkı, temel hakkı bir yatırım aracı hâline dönüşemez,” dedi. Zeybek, bu durumun, yanlış faiz, yanlış döviz ve yanlış ekonomi politikalarının doğrudan bir sonucu olduğunu vurguladı.

Büyükşehirler ve Kiracılar Arasındaki Derin Uçurum

Zeybek, büyükşehirlerde yaşayan insanların ya ev sahibi olamadıklarını ya da kiracı olamadıklarını belirterek, bu durumun ev sahipleri ile kiracılar arasında derin uçurumlar ve problemler yarattığına dikkat çekti.

Evlenme Yaşı ve Ekonomik Çöküntü

Son olarak, Zeybek, mevcut ekonomik durumun evlenme yaşını da etkilediğini söyledi. “Toplumumuzun en temel organı dediğimiz aile kurumunu kurmak için evlilik müessesi giderek yapılamaz ve gençlerimiz evlenme yaşını 25’lerden 30’lara, 30’lardan 35’lere çeker hâle geldi. Bu da sizin ülkemize getirdiğiniz ekonomik çöküntünün temel bir sonucudur,” dedi.

”Bakın, 2 milyon 850 bin TL, 3 milyon TL civarında bir konut maliyetinden bahsediyoruz, arsa maliyetiyle birlikte İstanbul’da herhangi bir konutun maliyeti 5 milyon TL’nin altında değil. Asgari ücretle çalışan bir karı kocanın bir binadan 100 metrekare bir daire alabilmesi için yemeden içmeden, hiçbir harcama yapmadan yirmi beş yıl maaşıyla para ödemesi gerekiyor; işte, ülkeye getirdiğiniz ekonomik çöküntünün doğal sonucu.

O nedenle, değerli arkadaşlar, gayrimenkuller bir yatırım aracı değildir, insanların barınma hakkı, temel hakkı bir yatırım aracı hâline dönüşemez. O nedenle, uyguladığınız yanlış faiz, yanlış döviz, yanlış ekonomi politikasının ceremesi yüzünden bugün bütün büyükşehirlerin insanları ya ev sahibi olamıyorlar ya kiracı olamıyorlar ya ev sahipleri ile kiracılar arasında derin uçurumlar ve derin problemler yaşanıyor ya da çok önem verdiğimiz, toplumumuzun en temel organı dediğimiz aile kurumunu kurmak için evlilik müessesi giderek yapılamaz ve gençlerimiz evlenme yaşını 25’lerden 30’lara, 30’lardan 35’lere çeker hâle geldi. Bu da sizin ülkemize getirdiğiniz ekonomik çöküntünün temel bir sonucudur.”

Exit mobile version