Politika

MHP'nin Konya Milletvekili Esin Kara'dan İdam Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi 24 Haziran seçimlerinde almış olduğu oy oranı ile dikkatleri üzerine çekti. MHP’nin seçimlerde oyunu artırdığı bir şehirde Konya oldu. 

MHP Konya’da almış olduğu 203 bin 294 oy ile 1 olan milletvekili sayısını 2’ye çıkardı. Bu sonuçla birlikte, ikinci sıradan milletvekilliğine seçilen evli ve 1 çocuk annesi mali müşavir Esin Kara (42) MHP’nin Konya’daki ilk kadın milletvekili seçildi.

KONYA’DAN MİLLETVEKİLİ OLAN ESİN KARA’DAN İDAM AÇIKLAMASI

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Konya’da oylarının artırmasıyla milletvekili olan Esin Kara, seçim sonuçlarının ardından açıklamalarda bulundu. 

Esin Kara yapmış olduğu açıklamalarında, kadınların Türk siyasi tarihinde önemli bir yeri olduğunu vurguladığı konuşmasında 24 Haziran seçimlerinde 89 kadın Milletvekili seçilmesinin önemine değindi. Açıklamalarına ayrıca MHP’nin seçim beyannamesindeki af vaadin değinen Esin Kara aftan çocuk ve kadınlara yönelik cinsel istismar, tecavüz ve şiddet olaylarının af kapsamı dışında tutulacağını söyledi. İdam konusu hakkında da açıklamalarda bulunan MHP Konya Milletvekili Kara şu ifadeleri kullandı. 

MHP Konya Milletvekili Esin Kara’nın İdam Açıklaması

”Kadınlara şiddet ve tecavüz suçlarına asla ‘af’ gelmeyecektir. Çünkü MHP olarak aday adaylığı sürecinde bile genel merkezimiz istihbarat çalışması yapıp, aday adayının kadına yönelik en küçük şiddetinin olup olmadığını araştırdı. Aday adaylığım söz konusu olmadan önce Adana’da 3 yaşındaki bir çocuğa tecavüz edilmişti. Ben bir anne olarak gece yarası uyanıp ağladım. Ardından da başta Adana milletvekilimiz olmak üzere yöneticilerimize elektronik postayla ile duyarlılığımı dile getirdim. Ben bu mesajı pazartesi göndermiştim, salı günü genel başkanımız, meclisteki grup toplantısında çıktı, çocuk istismarında bulunanlara idam getirilmesini istedi. MHP olarak bizim affedemeyeceğimiz şeyler var. Türk’ün töresinde de bu var. Türk’ün töresinde, tecavüz suçunun cezası idamdır. İnşallah gelsin. Çünkü biz kadınlar bunu istiyoruz. Böyle bir şey olursa kamu vicdanı da, halkın vicdanı da, siyasetçinin vicdanı da rahat eder”

Kamupersoneli.net – ANKARA