• Haberler
  • Gündem
  • Açıklandı! Koronavirüsü atlatanlarda en çok bu belirtiler kalıyor!

Açıklandı! Koronavirüsü atlatanlarda en çok bu belirtiler kalıyor!

Koronavirüs Sonrası İzlem Merkezi üzerinde 1 ayda yaklaşık 500 koronavirüsü atlatmış hasta üzerinde kontrol yapıldı.Kontrol sonucunda koronavirüsü yenmiş kişilerde eklem ağrısı ve halsizlik gibi birtakım şikayetlerin devam ettiği belirtildi.

Koronavirüs Sonrası İzlem Merkezi üzerinde 1 ayda yaklaşık 500 koronavirüsü atlatmış hasta üzerinde kontrol yapıldı. Kontrol sonucunda koronavirüsü yenmiş kişilerde eklem ağrısı ve halsizlik gibi birtakım şikayetlerin devam ettiği belirtildi. hastane-shutter-16-9-1585823375.jpg

Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Yaşar Bildirici, yaptığı açıklamasında şu ifadeyi kaydetti: "Davet ettiğimiz bu 850 hastanın 100 kadarına da ileriye dönük randevu verdik. Bir ay içerisinde yaklaşık 500 civarında hastayı bu merkezde takip ettik. Gelen hastalarımızın bilgilerini standardize ederek formlara işledik, ileriye dönük ne yapabileceğimize dair bir plan yapma şansımız oldu. Bu Kovid izleme merkezinde hastalar yaklaşık 2 yıl izlenecekler. Bu ki yıllık süre içerisinde belirli periyotlarla takip edilecekler. Kovid izlem merkezine gelen hastaların yüzde 10'u yoğun bakımda yatmış ve oradan taburcu olarak evlerine gitmiş hastalar. Biz bu hasta grubunu önemsiyoruz çünkü yoğun bakımda uzun süre yatan hastaların takip ve izlemlerinde birçok organları ile ilgili sorunlarla karşılaşabileceğimizi öngörüyoruz"

Haber

EN YAYGIN ŞİKAYETLER

Yapılan inceleme sonucunda koronavirüsü atlamış kişilerde eklem ağrısı ve halsizlik gibi şikayetlerin halen görülmeye devam ettiğini belirten Bildirici, "Genelde çok yaygın olan gezici eklem ağrıları, genel bir halsizlik ve yorgunluk semptomunu hastalarımızın çok önemli bir kısmı tarif ediyor. Diğer taraftan, yoğun bakıma girmeyip serviste yatan hastalarımızın da yüzde 20'sinde, yoğun bakımda yatan hastalarımızın da yüzde 10'unda bir solunum güçlüğü şikayetine rastlıyoruz. İlginç bir şey daha var, özellikle ileri yaş grubunda her 4- 5 hastada bir genelde uyku bozuklukları, dalgınlık ve unutkanlık gibi nörolojik semptomlara da denk gelebiliyoruz. Biz gelen bu 500 hastayla, merkezle ilgili düşünceleri ve merkezden memnunlar mı diye bir anket çalışması yaptık. Yaklaşık yüzde 90'nun üzerinde bir memnuniyet gördük. Hastanemizde daha çok randevu sistemi ile çalışıyoruz. Çünkü bu hastalara ciddi vakitler ayrılıyor. Bir hastaya minimum 40 dakika vakit ayrılıyor. Bu sebeple randevu ile hasta kabulünü tercih ediyoruz ancak diğer hastalarımız da çekinmeden başvurabilirler" dedi.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme