• Haberler
  • Gündem
  • AÖF Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü Hakkında Bilgi

AÖF Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü Hakkında Bilgi

AÖF bölümleri arasında olan Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Bölümü ile ilgili detayları, bu bölümde öğrenim görmek isteyen adaylar merak ediyor.AÖF resmi sitesinde bu bölüm ile ilgili olarak: 'Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programının amacı,

AÖF bölümleri arasında olan Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Bölümü ile ilgili detayları, bu bölümde öğrenim görmek isteyen adaylar merak ediyor. AÖF resmi sitesinde bu bölüm ile ilgili olarak:

"Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programının amacı, Veteriner Hekimliğin çalışma alanı içerisine giren laboratuvar, klinik uygulamalar, hayvansal kökenli gıda güvenliği ve güvenirliği ile hayvan besleme ve yetiştirme alanlarında Veteriner hekime yardımcı olacak gerekli bilgi ve donanıma sahip ara eleman yetiştirmektir.

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı, açıköğretim sistemiyle ev hayvanlarına veya genel olarak hayvanlara ilgi duyan kişilere ulaşarak onların bilgi gereksinimlerini karşılayacaktır. Diğer taraftan program, ülkemizde bulunan gençlerimize eğitim ve iş olanağı sağlamanın yanı sıra daha kaliteli daha bilimsel ve ne yaptığını bilen ara elemanlarla ekonomimize ve insan sağlığına hizmeti amaçlamıştır."

ifadesi yer alıyor.

Bölümde Staj Yapma Zorunluluğu Var:

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans bölümünde zorunlu olarak staj yapma durumu vardır. 2. yarıyıl dönem sonu sınavından sonra öğrenciler, herhangi bir dönemde ve tek seferde stajlarını yapabilirler. Bu stajı bölerek farklı zamanlarda yapma imkanınız bulunmuyor. 2010-2011 ve önceki öğretim yıllarında kayıt yaptıran öğrencilerin staj zorunluluğu bulunmadığından dolayı, bu öğrenciler staj yapmazlar. Staj konusu ile ilgili olarak, AÖF resmi sitesinde:

Öğrenciler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri Laboratuvarları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Bölge Laboratuvarları, Kamu - Özel Gıda Kontrol Laboratuvarları, Özel Veteriner Klinik ve Özel Veteriner Hastaneleri, Özel Veteriner Patoloji Laboratuvarları, Veteriner İlaç Firmaları, Kamu - Özel Hayvancılık ve Hayvancılığa Dayalı Sanayii İşletmeleri, Gıda Sektöründe Faaliyet Gösteren Şirketler, Yem Fabrikalarında stajını yapabilirler.

Zorunlu staj uygulamasında staj muafiyeti yoktur. Ancak;

- sürekli engelli olup engel oranı %40 ve üzeri olanlar ile malul sayılanlar,

- staj yapacağı dönem içerisinde programı ile ilgili sektörde Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı olarak en az zorunlu staj süresi kadar çalışmış olanlar,

- dört yıl ve üzeri hükümlülük ve tutukluluk hali olanlar,

resmi olarak belgelendirmeleri halinde stajdan muaf sayılırlar.

ifadeleri yer almaktadır.

Mezun Olma Koşulları:

Bu bölümden mezun olabilmek için, 120 AKTS kredilik tüm dersleri alıp başarılı bir şekilde geçmek gerekiyor. Herhangi bir dersin, FF, YZ, DZ olması durumunda bölümden mezun olamazsınız. Ayrıca mezun olma durumunda Genel Not Ortalaması en az 2,00 olmalıdır. Tüm bu şartları yerine getiren öğrenciler, "Açıköğretim Fakültesi Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı Diploması" almaya hak kazanırlar.

Bu Bölümde Hangi Derslerden Sorumlu Olacaksınız?

Mezun Olduktan Sonra İş İmkanları:

Bu bölümden mezun olduktan sonra hem devlette hem özel sektörde iş bulma şansınız var. AÖF resmi sitesinde mezuniyet durumunda iş imkanları ile ilgili olarak:

"Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar tekniker unvanını kazanarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde olan çok sayıdaki ilgili kuruluşların yanı sıra özel veteriner hastanelerinde, kliniklerinde ve laboratuvarlarında yardımcı teknik personel olarak çalışabilirler. Ayrıca özel çiftliklerde veya tavukçuluk, sığırcılık (et-süt), koyunculuk işletmeleri ile yem sanayinde yardımcı eleman olarak kendilerine yer edinebilirler. Dahası edindikleri yeni bilgilerle kendi iş yerlerini kurabilirler."

ifadesi yer alıyor.

Kamupersoneli.net | Ankara

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme