• Haberler
  • Gündem
  • Bu Bölümü Tercih Eden Adaylara Burs ve İş Garantisi Veriliyor

Bu Bölümü Tercih Eden Adaylara Burs ve İş Garantisi Veriliyor

Deri ihracatçı birlikleri ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında bir protokol imzalandı.Bu bağlamda üniversite sınavında ilk 100 bine giren öğrenciler, Türkiye'de sadece Ege Üniversitesi'nde olan ve 21 öğrenci kontenjanı bulunan deri mühendisliğini terci

Deri ihracatçı birlikleri ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında bir protokol imzalandı. Bu bağlamda üniversite sınavında ilk 100 bine giren öğrenciler, Türkiye’de sadece Ege Üniversitesi’nde olan ve 21 öğrenci kontenjanı bulunan deri mühendisliğini tercih edebileceklerdir.

İŞ İMKANI VE BURS İMKANI

Adaylar bu bölümü tercih etmeleri durumunda her ay net asgari ücretin yarısı ile tamamı arasında değişen tutarlarda karşılıksız burs ve iş imkanından faydalanacak.

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği'nden (İDMİB) yapılan açıklamaya göre, İDMİB ile Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, YÖK ile bir araya gelerek, Türkiye’de deri mühendisliğinin algısını yükseltmek ve öğrencilerin bu bölümleri daha çok tercih etmelerini sağlamak için üniversitelerle el ele verdi.

Buna göre Ankara’da deri, tekstil, hazır giyim ihracatçı birlikleri ve tekstil sanayi işverenleri sendikası ile YÖK arasında protokol imzalandı. Bu protokole göre üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrencilere, sadece Ege Üniversitesi’nde bulunan ve 21 öğrenci kontenjana sahip deri mühendisliğini seçmeleri durumunda asgari ücret tutarında karşılıksız burs verilecek.

Söz konusu bölümü seçen öğrencilerden sınavda 20-60 bin arasında yer alanlar net asgari ücretin yüzde 70’i, 60-100 bin arasındakiler ise net asgari ücretin yüzde 50’si tutarında karşılıksız burs alabilecekler ve iş garantisinden faydalanabilecekler.

AÇIKLAMA YAPILDI

Bu konu ile ilgili olarak İDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak bir açıklama yaptı. Şenocak açıklamalarında bölümün Türkiye'de sadece Ege Üniversitesi’nde bulunduğunu ifade ederek açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Geçtiğimiz sene sektörümüz 180 ülkeye yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracat yaptı. Sektör olarak dünya sahnesinde yer alıyoruz ve önümüzdeki dönemde sektörümüze yön verecek 21 mühendisimizi arıyoruz.

Deri mühendisliği Türkiye’de sadece Ege Üniversitesi’nde olması sebebiyle öğrenci sayısının çok sınırlı kaldığı bir bölüm. Sektörümüzün potansiyelinin farkındayız. Ülkemiz bir deri ülkesi. Marka olabildiğimiz nadir sektörlerimizden.

Deri sektörünün rekabet gücünü ve oyun kurucu rolünü sürdürebilmesi için bir yandan mevcut alt yapıyı yeni teknolojilere entegre ederken, diğer taraftan da Endüstri 4.0 tabanlı tesislerin hızla kurulması gerekiyor. Sektörümüze kazandıracağımız nitelikli mühendislerimiz bilmelidirler ki onları sadece beyaz yakalı çalışan olarak görmüyoruz. Onlar bizim sektör paydaşlarımız olacak, hem sektörümüze yön verecek hem de daha katma değerli ürünlerle bizi dünya ile rekabette bir adım öne çıkaracak. Mühendis adaylarımıza eğitim süresi boyunca burs ve mezun olduktan sonra iş garantisi veriyoruz."

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme