• Haberler
  • Ekonomi
  • Devletten on binlerce kiralık karşılıksız destek veriliyor! Başvuru şartları açıklandı!

Devletten on binlerce kiralık karşılıksız destek veriliyor! Başvuru şartları açıklandı!

Pandemi döneminde devlet çeşitli isimler adı altında vatandaşlara destek vermeye devam ediyor.Artan işsizlik ve şartların zorlaşması ile aileler geçimlerini sağlamakta zorlanmaya başladı.

Pandemi döneminde devlet çeşitli isimler adı altında vatandaşlara destek vermeye devam ediyor. Artan işsizlik ve şartların zorlaşması ile aileler geçimlerini sağlamakta zorlanmaya başladı. Bu şekilde en temel ihtiyaçların karşılanması bile zor bir hale geldi.

Pandemi döneminde rant sağlamaya çalışan mülk sahipleri ve sektörler olunca, çok insan barınma ihtiyacını zor şartlar altında giderebildi. Devlet bu süreç içerisinde vatandaşların mağduriyetlerini giderebilecek çözümler üretmeye başladı.

Haber

Bu çözümlerin başında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen barınma yardımı ön plana çıktı. Aslında bu yardım pandemi öncesinde de veriliyordu. Fakat vatandaşların şartlarını zorlaması sonrasında daha popüler hale gelen arınma yardımı hakkında detaylar haberimizde..

BARINMA YARDIMI NEDİR?

Oturulamayacak kadar bakımsız ve eski evleri olanlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma Fonu kaynakları ile barınma yardımı veriliyor. Verilen bu yardım muhtaçlık kriterleri göz önüne alındırılacak. Vatandaşların evlerini ve yaşam koşullarını iyileştirmek amacı ile veriliyor.

Verilen bu yardımlar 4 farklı kategoride değerlendiriliyor. Betonarme ev yapan bir hanenin alabileceği yardım azami olarak 40 bin TL iken, prefabrik ev yapan haneye en çok 30 bin TL veriliyor. Evlerini onarmak isteyen hanelere ise 20 bin TL veriliyor. Afet sonrasında eşyalarını yenilemek durumunda kalan ailelere ise 5 bin TL destek veriliyor.

Haber

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bu yardımın verilebilmesi için muhtaçlık kriterleri esas alınıyor. Peki, başvuru şartları neler?

Barınma yardımından yararlanmak isteyenlerin hane içerisinde kişi başına düşen gelirin net olarak asgari ücretin 1/3’inden az olması gerekiyor.

Aynı zamanda kişinin tam hisseli tapuya sahip olması gerekmektedir.

Belirtilen şartları taşıyan kişiler, bakanlık bünyesindeki şube ya da il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubelerine başvuruda bulunması gerekiyor.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme