Doğum Yapan Memur Süt İzni Hakkını Nasıl Kullanacak?

Devlet memurlarının eşlerinin veya kendilerinin doğum yapması durumunda hangi hakları olduğu ile alakalı olarak merak edilen tüm detayları derledik.Kadın devlet memurlarının 18 haftaya kadar gebelik izni kadın memura doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra

Devlet memurlarının eşlerinin veya kendilerinin doğum yapması durumunda hangi hakları olduğu ile alakalı olarak merak edilen tüm detayları derledik.

Kadın devlet memurlarının 18 haftaya kadar gebelik izni kadın memura doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplamda 16 hafta süre ile analık izni verilmektedir.

Çoğul gebe olunması durumunda ise sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta daha eklenmektedir.

Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olması durumunda bunu rapor ile kanıtlayan kadın memurlar istedikleri durumda doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda görev alabilir.

Bu kapsamda doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalışmış olduğu süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenmektedir.

Ayrıca doğumun erken gerçekleşmesi durumunda doğum öncesi analık izninin kullanılmayan bölümlerinde de doğum sonrasında analık izni süresine ilave edilecektir.

Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılacağı bilinirken ancak annenin doğum sırasında vefat etmesi halinde memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilecektir.

Kamupersoneli.net

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme