• Haberler
  • Mevzuat
  • Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği Resmi Gazete'de Yayınlandı

Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği Resmi Gazete'de Yayınlandı

Resmi Gazete'de yayınlanan Eczacılıkta Uzmanlık Eğitim Yönetmeliği'nde, uzmanlık eğitimi, uzmanlık belgelerinin alınması, Uzmanlık Kurulu çalışma esaslarına yer verildi.Uzmanlık eğitimi vermeye yetkili fakülteler de yönetmelikte yer alıyor.

Resmi Gazete'de yayınlanan Eczacılıkta Uzmanlık Eğitim Yönetmeliği'nde, uzmanlık eğitimi, uzmanlık belgelerinin alınması, Uzmanlık Kurulu çalışma esaslarına yer verildi. Uzmanlık eğitimi vermeye yetkili fakülteler de yönetmelikte yer alıyor.

Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Kurulu, fakültelere uzmanlık eğitimi hakkında yetki verir, bu yetkiyi kaldırır, eczacıların yetki ve sorumluluklarını belirler, eğitim sürelerinin arttırılması için destek verir, eğitimin takip ve değerlendirme sürecini düzenler, herhangi bir sebeple kuruldan görevli birinin çıkarılması durumunda üyeler yenilenir.

Uzmanlık eğitim programları Kurul tarafından ilan edilir ve kurul tarafından denetlenir. Bunun dışında uzmanlık eğitimi veren fakülteler de kendi öz değerlendirmelerini yaparlar. Fakültelerde uzmanlık eğitimi, ilgili dalda uzman olan ya da Kurul tarafından yetkilendirilen profesör, yardımcı doçent ve doçent unvanına sahip olanlar tarafından yapılır.

Uzmanlık öğrencisi eczane açma hakkına sahip değildir. Eğitimin gerektirdikleri dışında herhangi bir işte çalışamaz, çalıştığı tespit edilen öğrencinin uzmanlık eğitimine son verilir.

Uzmanlık eğitimi sınavı ÖSYM tarafından yarışma esasına dayalı olarak yapılır. Sonuca göre yerleştirmelerin yapılabilmesi için İngilizce yeterlilik aranır. ÖSYM her dönemde ayrıntılı kılavuz yayımlar. Öğrencilerin yerleştirme işlemleri yine ÖSYM tarafından yapılır.Yerleştirilen uzmanlar 15 gün içinde yerleştirildikleri yerde göreve başlamak zorundadırlar. Uzmanlık eğitiminin kesintisiz devam ettirilmesi şarttır. Eğitimler sürerken adaylara, uzmanlık eğitim karnesi verilir. Eğitim bitirme sınavına girebilmek için tez hazırlanması mecburidir.

Tezi kabul edilen adaylar, uzmanlık eğitim sınavına girerler. 2016 yılında Uzmanlık Eğitimine Giriş Sınavı ÖSYM ve Bakanlık tarafından uygun görülen kamu kurumlarına yaptırılır.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme