Eğitim

AÖF Medya ve İletişim Bölümü Detayları ve İş Olanakları

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bölümlerinden Medya ve İletişim bölümü, tercih eden ya da tercih etmek isteyen adaylar tarafından merak ediliyor. Son zamanlarda gelişim gösteren özellikle internet haberciliği sektörü gibi sektörlere, daha bilinçli eleman yetiştirilmesini de sağlayan Medya ve İletişim Bölümü ile ilgili AÖF resmi sitesinde: “Medya ve İletişim Önlisans Programının amacı, yerel, bölgesel ya da ulusal medya kuruluşlarında ve şirketlerin kurumsal iletişim birimlerinde çalışanların niteliğini geliştirmeyi ve gereksinilen insan kaynağını yetiştirmeyi amaçlamaktadır.” ifadesi yer alıyor.

Bölümden Mezun Olmak İçin:

Medya ve İletişim Önlisans Programından mezun olabilmek için toplamda 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlamak gerekiyor. Yani hiçbir dersiniz FF, YZ ve DZ olmamalıdır. Ayrıca mezun olabilmek için en az 2,00 Genel Not Ortalaması sağlamak gerekiyor. Bu şartları yerine getiren öğrenci, Açıköğretim Fakültesi Medya ve İletişim Önlisans Programı Diploması almaya hak kazanır.

Dikey Geçiş Olanakları:

Medya ve İletişim Önlisans Programından mezun olduktan sonra, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans bölümüne geçip 5. yarıyıldan öğreniminize devam edebilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girdikten sonra, hangi lisans bölümlerine geçiş yapabileceğinizi öğrenmek için, DGS kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

Bu Bölümde Hangi Dersler Var?

Mezun Olduktan Sonra İş Olanakları:

Bu bölümden mezun olduktan sonra yapılabilecek işler ile ilgili olarak AÖF resmi sitesinde: “Medya ve İletişim Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, medya sektörünün çeşitli aşamalarında, kurumsal iletişim ya da halkla ilişkiler birimlerinde çalışabileceklerdir.” ifadesi yer alıyor.

Bu bölümden mezun olan adaylar, son zamanlarda hızla gelişim gösteren internet haberciliği sektöründe de iş bulabilir.

Kamupersoneli.net | Ankara