Eğitim

BİLSEM Sonuçları MEB Tarafından Açıklanıyor

BİLSEM sınav sonuçları bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak. BİLSEM sınav sonuçlarının Ağustos ayının başında açıklanması bekleniyordu ancak sonuçların açıklanması bugüne ertelendi.

Bireysel değerlendirme sınav sonuçlarına göre BİLSEM’de eğitim görecek öğrenciler belirlenecek. Konu ile ilgili olarak BİLSEM kapsamında öğrenciler destek eğitimi, iletişim becerileri, grupla çalışma teknikleri, öğrenme yöntemleri, yabancı dil gibi pek çok alanda eğitim görüyor.

SONUÇLAR AÇIKLANDIĞINDA ANLIK OLARAK HABERDAR EDECEĞİZ

BİLSEM mülakat sonuçlarının 21 Ağustos 2019 tarihinde erişime açılacağı ifade edildi. Ancak sonuçların saat kaçta açıklanacağı belirtilmedi. 

Sonuçlar açıklandığında okuyucularımızı sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

2019 BİLSEM kayıtları, bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itirazların sonuçlandırılmasının ardından başlayacak. BİLSEM kayıtlarının son günü eski takvimde 6 Eylül olarak belirtilmişti. Bu bağlamda kayıtarın geç başlayacak olması nedeni ile son kayıt gününün değişmesi beklenmektedir.

Prof. Dr. Uğur Sak ve ekibi tarafından Anadolu Üniversitesi ve MEB iş birliğinde AİS pilot uygulaması geliştirildi. Bu bağlamda 7 alt test, 276 madde, 4-12 yaş aralığında bin 202 çocuk ile gerçekleştirildi.

Standardizasyon çalışmasının 276 madde, 26 bölgede köy-kent, 4 bin 641 çocuk ve 64 testör ile yapıldığı zeka ölçeği ASİS’in geçerlilik ve güvenilirlik aşaması, bin 500’ün üzerinde çocuk ile test edildi. ASİS ise bu bölgelerdeki testörler ile 14 araştırmacı, 5 içerik uzmanı, 190 okul ve 6 bin 400’den fazla çocuk üzerinde 2 yıl süren uygulamayla gerçekleştirildi.

YAPAY ZEKA YILI ATÖLYELERİYLE DONANMA YILI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye’nin ilk yapay zeka stratejisine yönelik çalışmalar kapsamında BİLSEM eğitim öğretim dönemi “yapay zeka atölyeleriyle donanma yılı” olarak ilan edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye’nin ilk yapay zeka stratejisini yakın bir zamanda açıklamaya hazırlanıyor. Bu bağlamda bu kapsamda özel yetenekli öğrencilerin eğitiminde ilk kez “yapay zeka” odaklı yeni bir dönemi başlatacak.