Eğitim

YÖK Onayladı- Bu Bölüm Artık O Üniversitede Olacak

Konuya yönelik olarak açıklamalarda bulunan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Doç. Dr.Emre Avcı açıklamasında ise;

“İnsan Genom Projesi’nin tamamlanması ile hızla gelişen bilişim teknolojileri ile yaşam bilimleri, biyoteknolojideki multidisipliner araştırmalar ve yeni buluşlar ivme kazandırmıştır.

Bu yenilikler gelişen tüm bu teknolojilerin temelini oluşturan Moleküler Biyoloji ve Genetik biliminin önemini yeni açılımları ve ihtiyaçları ortaya çıkarmaktadır.

YÖK Onayladı- Bu Bölüm Artık O Üniversitede Olacak

Bu sebeple Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde kurulmuş olan Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünün amacı temel biyoloji ve biyokimya birikimine sahip, moleküler biyoloji ve genetik altyapısıyla donatılmış, biyoteknoloji ve genetik mühendisliği alanında kaliteli elemanlar yetiştirmektir” dedi.

PERSONEL SAYISI

Avcı yaptığı açıklamasında ayrıca 2015-2016 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitimlere hız verildiğini söyledi ve güçlü akademik kadronun olduğuna vurgu yaparak söz konusu bölümde 1 profesörün yanı sıra 2 doçent, 3 doktor öğretim üyesi, 3 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 8 akademik ve 1 idari personelin bulunduğunu söyledi.

YÖK Onayladı- Bu Bölüm Artık O Üniversitede Olacak

Avcı açıklamasının devamında ise;

“Bölümümüzün akademik personelimizin çalışma alanları, hücre biyolojisi ve moleküler fizyoloji, biyokimya ve moleküler biyoloji, moleküler mikrobiyoloji ve biyoteknoloji, populasyon genetiği, biyoinformatik ve kanser immunolojisinden oluşmaktadır.

YÖK Onayladı- Bu Bölüm Artık O Üniversitede Olacak

Bölümümüz araştırma laboratuvarlarında moleküler biyolojik yöntemlerle tanı çalışmaları (PCR, Real time PCR, Western Blot, restriksiyon enzimleri), hücre kültürü, endüstri için enzim aktivitesi tayin çalışmaları, mikrobiyal tanı ve tiplendirme çalışmaları, pilot ölçekte mikrobiyal üretim, endüstriyel ürün geliştirilmesine yönelik konularda literatür taraması, endüstriye yönelik mikrobiyal ürün geliştirme, danışmanlık hizmetleri, ilaç sanayii, deterjan, gıda ve tekstil endüstrisi ile işbirliği yaparak, enzimler ve ürünleri ile ilgili sorunlarına çözüm aramak amacıyla çalışmalar yürütülmektedir.

Kuruluşundan bugüne kadar bölümümüze destek veren ve katkı sağlayan Rektörümüz Prof.Dr. Reha Metin Alkan ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler’e teşekkür ederim” dedi.