Ekonomi Bakanı Zeybekçi: Süt Ürünlerinde KDV'yi İndirmeye Çalışıyoruz
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Burdur'da katıldığı programlar dahilinde sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi.Burdur Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda konuşan Bakan Zeybekçi önemli açıklamalarda bulundu.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Burdur'da katıldığı programlar dahilinde sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda konuşan Bakan Zeybekçi önemli açıklamalarda bulundu.
''TÜRKİYE 1950'DE İLK DEFA DEMOKRASİ İLE TANIŞTI''
Bakan Zeybekçi, Türkiye'nin tarihi günlerden geçtiğini vurgu yaparken 16 Nisan'da siyasi bir seçim yapılmayacağını, milletin yönetim sistemine ilişkin bir tercihte bulunacağını belirtti. Bakan Zeybekçi konuşmasına Türkiye'nin 1950 ile birlikte ilk defa demokrasi ile tanıştığını, milletin seçtiği kişilerin iktidara geldiğini, hükmeden, yöneten devlet anlayışından çıkarak hizmetkar devlet anlayışına geçildiğini dile getiren Zeybekci, bu sürecin 1960'a kadar devam ettiğini söyledi.1960, 1971, 1980 darbelerini anımsatan Zeybekci, darbelerin, koalisyonların, kurulamayan hükümetlerin Türkiye'ye büyük zararlar verdiğini belirterek devam etti. Merhum Turgut Özal ile Türkiye'nin ekonomide yeni bir atağa geçtiğini, ihracatta ciddi bir performans sergilendiğini, enflasyonla, cari açıkla mücadele edildiğini, AB'ye tam üyelik başvurusunun yapıldığını ifade eden Zeybekci, Özal'ın ardından AK Parti dönemine kadar Türkiye'nin siyasette istikrarı sağlayamadığını, üretemeyen, büyüyemeyen bir performans gösterdiğini kaydetti.
Bakan Zeybekci, "Bu oyunu kurgulayanlar, Türkiye'nin bir ilerlemesi, iki gerilemesi, bu zaman ayarlı kurguyu yapanlar bir şekilde o gün siyaseti manipüle ettiler ve 'Onlar ne diyorsa 5 fazlası benden' diyerek o gün bu memlekete 30-32 yaşındaki kadınları da emekli etme sözü verdiler ve ettiler. Türkiye hep kaybetti ama asıl dinamik 1991 yılında konan sosyal güvenlik sistemiyle ilgili her şeyin paramparça edilmesidir." ifadelerinde bulundu.
''3 BİN DOLARDAN 11 BİN DOLARA GETİRDİK''
2001 yılında Anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla gecelik faizlerin yüzde 7 bin 200'e kadar yükseldiğini, bir gecede 13-14 bankanın battığını anlatan Zeybekci, batırılan bankaların Türkiye'ye zararının 46 milyar dolar olduğunu söyledi. Konuşmasına şu şekilde devam eden Bakan Zeybekçi, Bugün Türkiye dünyanın 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi. Milli gelirimizi 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara getirdik. 2001 krizindeki o soygun olmasaydı Türkiye'nin milli geliri bugün 18 bin dolardı ve biz dünyanın 13, en kötü 14'üncü büyük ekonomisiydik. Avrupa'nın da 6'ncı değil, 4'üncü büyük ekonomisiydik. Bunları neler kaybettiğimizin bilinmesi için söylüyorum. ifadelerinde bulundu.
AK Parti hükümetleri dönemindeki ekonomik gelişmelere değinen Zeybekci, ülkede ve dünyada yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin ortalama yüzde 5,6 büyüdüğünü, enflasyonun tek rakamlara kadar indiğini, ihracatın 35 milyar dolardan 150 milyar dolara kadar çıktığını, 14 Mayıs 2013 tarihinde IMF'e olan son borç taksitinin ödendiğini, Türkiye'nin dünyada en çok bağış yapan ülkelerden biri haline geldiğini, önemli hastaneden otoyollara, hava limanlarından hızlı trene kadar, yatırımların, projelerin ortaya konulduğunu, nükleer santral projelerinin imzalandığını, sağlık sisteminin yenilendiğini, Türk müteahhitlerin dünyada en çok iş yapan müteahhitler haline geldiğini anlattı.
''HİÇBİRİ TAKSİM'LE AĞAÇLA ALAKALI DEĞİL''
Bakan Zeybekçi "2013 yılında Türkiye çok oldu. Aynı sistemin tasarımcıları 2013 yılında bir gün sabah erkenden kalktılar Taksim'de Gezi Parkı olayları. Orada belki ilk kandırılanlar ağaçla kandırılmış olabilir ama arkasındaki niyetlerin ne olduğuna Allah aşkına bakın. Taksim Platformu'nun hükümetten taleplerine baktığınızda görürsünüz. Hiçbiri Taksim'le, ağaçlarla alakalı değil. Üçüncü havalimanı derhal durdurulsun, üçüncü köprü, tüp geçitler, Osmangazi Köprüsü derhal durdurulsun gibi hikayeler var. 17-25 Aralık, terör olaylarının tırmandırılması... 15 Temmuz bir darbe girişimi değildi, bir işgal girişimiydi. Ortam, iklim hazırdı. Kandil'deki bölücüler 3 gün önce 'ateşkes' dediler. Not olarak da altta şu vardı, 'Yakında güzel şeyler olacak.' Güneydoğu'daki sınır güvenliğimizi sağlamaktan sorumlu olan ordumun üniformalarını giymiş üst düzey, o coğrafyada güvenlik güçlerini geri çektiler. Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu sınırları korunmasız hale geldi. Fakat 15 Temmuz'da bu millet dünya demokrasi tarihine geçecek bir demokrasi devrimi gerçekleştirdi. Fransız Devrimi'nden çok daha büyük bir demokrasi devrimi gerçekleştirdi." dedi.
16 Nisan'ın AK Partililerin, CHP'lilerin, MHP'lilerin meselesi olmadığını ifade eden Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Mevzu bahis olan vatandır, memlekettir. 16 Nisan ile bu ülke bir hastalıktan kurtulacak. 16 Nisan Türkiye'de siyasete de iyi gelecek. İster sağdan gelsin, ister soldan gelsin iki kanal olacak, Türkiye'nin değerlerine sahip çıkacak. Yapıcı siyaset yapılacak." diye konuştu.
SÜT ÜRÜNLERİNDE KDV YÜZDE 8'DEN YÜZDE 1'E İNDİRME ÇALIŞMAMIZ VAR
Katılımcıların süt fiyatlarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Zeybekci, süt tozu desteğinin devam edeceğini söyledi. Zeybekci, "Süt ve süt ürünlerinde KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesiyle ilgili çalışmamız var. Maliye Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı birlikte çalışıyoruz, inşallah olumlu bir şekilde sonuçlandırılır." açıklamasında bulundu.
Kamupersoneli.net - ANKARA
Bakmadan Geçme





