Ekonomi

Kalkınma Bakanı : "Lise ve Üniversite Mezunu Gençlere İş İmkanı Getiriyoruz"

Doğu ve Güneydoğu’ya yapılacak yatırımlarla çok ciddi bir istihdam olanağının sağlanacağının altını çizen Lütfi Elvan , bölgedeki kalifiye eleman sıkıntısının giderilmesi ile ilgili olarak: ” Biz bu bölgelerde yatırım yapmak isteyen firmaların eğitimle ilgili tüm masraflarını karşılayacağız. Bölge insanının eğitimi için 3-5 ay para harcama zorunluluğu ortaya çıkacak, bu masrafları bakanlık olarak biz karşılayacağız.


HER TÜRLÜ KONUDA FİRMALARA DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK

Özellikle danışmanlık konusunda eğitim konusunda ciddi destekler vereceğiz. Hukuk, eğitim , ihracat, gümrük aklınıza ne geliyorsa bu firmalara danışmanlık desteği de vereceğiz. Gelişmiş olan illerimizdeki büyük şirketlerimiz deneyimli personellerini bu bölgeye göndererek buradaki şirketlere destek olmalarını sağlayacak bir mekanizmanın oluşmasını da sağlayacağız.

SENELİK 200 BİN İSTİHDAM ÖNGÖRÜLÜYOR

Bölgede yıllık 200 bin istihdam öngörüyoruz. Tüm hesaplarımız bu çerçevede bu hedefe de ulaşabileceğimizi biliyoruz.  Bölgedeki işsizlik oranı %11 civarında, Türkiye’de bu bölge haricinde %9 civarında işsizlik oranı, dolayısıyla iki puanlık arada bir mesafe var. Bu biz bu bölgeyi işsizlik konusunda da diğer bölgelerle aynı seviyeye getireceğiz. 

KARS KAFKAS ÜNİVERSİTESİ HAYVANCILIK ALANINDA EN İYİSİ OLACAK

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ,Cazibe merkezleri ile ilgili olarak bölgede sadece maddi desteklemenin yeterli olmayacağını, kalifiye eleman yatiştirilmesi ile ilgili üniversitelere de gerekli her türlü desteğin verileceğini belirtti. Elvan: ” Biz sadece buraya maddi destek vermeyeceğiz, örneğin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’mız bu bölgeye yoğunlaşacak. Çeşitli Desteklerini arttıracak bu bölgenin. Örneğin Kars’taki Kafkas Üniversitesi Hayvancılık Alanında Türkiye’nin en iyi üniversitesi olacak. Biz Kalkınma Bakanlığı olarak bu konulara yoğunlaşacağız. Öğretim üyelerinin bu alanda uzmanlaşmasını sağlayacacağız. Diğer bakanlıklarda bu alanlara yönelik hizmetlerini arttıracak.  Bunları sağlamadığınız takdirde işletmelerin sürdürülebilirliği mümkün değil .Yani siz bir sektörle uğraştığınız da o sektörle ilgili alt sektörleri de geliştirmelisiniz. Aksi takdirde başarısız olursunuz. Biz bununla ilgili tüm çalışmaları yaptık. 

LİSE VE ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞSİZ GENÇLERE İSTİHDAM OLANAĞI

İstihdam açısından özellikle şunu vurgulamak istiyorum, sadece bu alanlar imalat sanayi, tarım, hayvancılık bunlarla yetinmiyoruz. Bir başka önemli alan var ki belki bu güne kadar çok fazla konuşulmayan oldukça gelecek vaad eden ve dünya ortalamasının yine oldukça altında bir performan sergilediğimiz alan “çağrı merkezleri” . Çağrı merkezleri ciddi bir istihdam alanı, bizim burada dünya ortalamasını yakalamamız için aşağı yukarı şu anda 300-400 bin kişinin çağrı merkezlerinde çalışması gerekiyor.  Bizde bu rakam çok düşük, o nedenle biz çağrı merkezlerinin önlerinde bulunan bazı engelleri kaldırdık. Diğer taraftan da  bu çağrı merkezleri yatırımlarını teşvik edici bir mekanizmayı devreye sokuyoruz. Çağrı merkezi kurmak isteyenlerin binasını yapacağız, her türlü donanım sağlanacak, alınacak personeller eğitilecek, lise ve üniversite mezunu işsiz gençler için önemli bir istihdam alanı oluşacak. 20 ile 25 bin kişinin istihdam edileceği çağrı merkezlerini buraya kuracağız. Daha sonra batıya yapılması planlanan çağrı merkezlerinin doğuya yapılması için teşvikte bulunacağız. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bu sitede yer alan içeriklerin tüm hakları saklıdır. İzinsiz ya da kaynak gösterilmeden başka sitelerde yayımlanamaz. Aksi takdirde hukuki süreç başlatılacaktır.

Bir Yorum