• Haberler
  • Ekonomi
  • Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Yasası Meclisten Geçerse Kimler Emekli Olabilecek?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Yasası Meclisten Geçerse Kimler Emekli Olabilecek?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Yasası, siyaset gündeminin en önemli konuları arasında yer alıyor.Öyle ki EYT yasası ile ilgili olarak MHP, CHP ve İYİ Parti'nin kanun teklifleri bulunuyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Yasası, siyaset gündeminin en önemli konuları arasında yer alıyor. Öyle ki EYT yasası ile ilgili olarak MHP, CHP ve İYİ Parti'nin kanun teklifleri bulunuyor.

AK Parti'den yapılan son açıklama ise TBMM Başkanı Binali Yıldırım'dan geldi. CHP'nin EYT Yasası ile ilgili verdiğimiz kanun teklifleri Meclis'ten geçirilmiyor eleştirilerine yanıt veren Binali Yıldırım, meclisn çalışma sistemine dair açıklamalarda bulunmuş ve sürecin normal işlediğini ifade etmişti.

EYT Yasası ile ilgili son dakika gelişmleri bu şekilde olurken merak edilen bir diğer konuda yasa meclisten geçerse kimler emekli olabilecek? İşte yanıtı

EYT YASASI MECLİSTEN GEÇERSE KİMLER EMEKLİ OLABİLECEK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Yasası'nın TBMM'den geçmesi durumu Posta Gazetesi yazarı Ekrem Sarısu'ya soruldu.  EYT Yasası'nın geleceğine dair değerlendimelerini paylaşan uzman isim kendisine sorularn kimler emekli olabilecek sorusuna da yanıt verdi. İşte o soru, cevabı diğer değerlendirmeleri.

Soru: 1996 yılında sigorta girişim yapıldı. 3856 gün prim ödemem var. Acaba emeklilikte yaşa takılanlar kanunu çıktığı zaman, bu kanundan yararlanabilir miyim? Yoksa 56 yaşımı mı bekleyeceğim?

Cevap:

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak, siyasi otoritenin bir çalışması yok. Zaman zaman muhalefet partileri kanun teklifi veriyorlar. Ancak, bugüne kadar teklifler dikkate alınmadı. Doğum tarihinizi bildirmemişsiniz.

Kimler Emekli Olabilecek?

Yaşa takılanlar olarak; emekli olmak için sigortalılık süresi ve prim şartını sağlayıp, emekli olmak için aranan yaşın dolmasını bekleyenler kast ediliyor. Maalesef siz ne sigortalılık süresini ne de prim ödeme şartını sağlamadığınız için muhtemelen çıkacak yasa sizi kapsamaz. Ancak yine de yasayı bekleyip görmek gerekir. Yasa kapsamına girmezseniz; 25 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 56 yaş şartlarını birlikte sağlayacağınız tarihte emekli olacaksınız.

Kamupersoneli.net - ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme