EYT Yasası Meclis'ten Geçerse Kimler Emekli Olabilecek?
Kamupersoneli.net ailesi olarak 2018 yılının en acil çözülmesi gereken sorunlarına yönelik yapmış olduğumuz anketimizde EYT sorunu ilk sırada yer almıştı.
Kamupersoneli.net ailesi olarak 2018 yılının en acil çözülmesi gereken sorunlarına yönelik yapmış olduğumuz anketimizde EYT sorunu ilk sırada yer almıştı.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) bu konuda sosyal medya üzerinden ve dernek faaliyetleri kapsamında yürüttükleri çalışmalarında bu sorunun dile getirilmesi ve çözülmesi adına büyük uğraş veriyorlar. Bu kapsamda bu haberimizde siz okuyucularımıza EYT yasasının çıkması halinde kimlerin emekli olabileceğine dair bir soruya yanıt verdik.
EYT YASASI ÇIKARSA EMEKLİ OLUR MUYUM?
Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili AK Parti'den henüz bir adım atılmadı. Ancak AK Parti ile Cumhur İttifakı kuran MHP seçimlerden sonra konuya dair bir soru önergesi ve bir kanun teklifi verdi bile. MHP Milletvekili Arzu Erdem tarafından verilen soru önergesi ve kanun teklifinde EYT'lilerin sorunları dile getirildi.
Peki EYT yasası çıkması halinde kimler emekli olacak? Bu soruya Posta yazarı Ekrem Sarısu yanıt verdi. İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili sorulan soru ve cevabına dair yapılan açıklama.
İŞTE O SORU VE YANITI
Soru:
1996 yılında sigorta girişim yapıldı. 3856 gün prim ödemem var. Acaba emeklilikte yaşa takılanlar kanunu çıktığı zaman, bu kanundan yararlanabilir miyim? Yoksa 56 yaşımı mı bekleyeceğim?
Cevap:
Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak, siyasi otoritenin bir çalışması yok. Zaman zaman muhalefet partileri kanun teklifi veriyorlar. Ancak, bugüne kadar teklifler dikkate alınmadı. Doğum tarihinizi bildirmemişsiniz.
Kimler Emekli Olabilecek?
Yaşa takılanlar olarak; emekli olmak için sigortalılık süresi ve prim şartını sağlayıp, emekli olmak için aranan yaşın dolmasını bekleyenler kast ediliyor. Maalesef siz ne sigortalılık süresini ne de prim ödeme şartını sağlamadığınız için muhtemelen çıkacak yasa sizi kapsamaz. Ancak yine de yasayı bekleyip görmek gerekir. Yasa kapsamına girmezseniz; 25 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 56 yaş şartlarını birlikte sağlayacağınız tarihte emekli olacaksınız.
Kamupersoneli.net - ANKARA
Bakmadan Geçme





