Gündem

Aileler dikkat! Mavi Balina ve Momo'dan sonra şimdi de Mavi Bebek çıktı! Çocukların korkulu rüyası!

Mavi Bebek oyunu, çocuklara yaşlarının ve psikolojilerinin kaldıramayacağı korkuları yaşatıyor. Konuyla ilgili Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı Engin Dinç’te kritik uyarılar geldi. Dünya çocuklarını etkisi altına alan oyun ülkemizde de oynanmaya başladı. Çocuklara ses ve efektlerle anlık komutlar göndererek onları korkutuyor.

OYUNUN KURALLARI

Oyunu oynayan çocukların anlatmış olduklarına göre oyun banyoda geçiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Dinç, korkunç oyunla ilgili şu kuralları açıkladı:

“Efsaneye göre, banyonun ışığını kapatıp ayna karşısında elinizde bebek varmış gibi sallayarak ‘baby blue, blue baby’ diyorsunuz. 14-15 defa tekrar edildiğinde elinizde bir bebek hissetmeye başlıyorsunuz. Elinizdeki görünmez bebek bir süre sonra tırnaklarını kolunuza batırıyor. Eğer bebeği atıp kaçmazsanız annesi ‘bebeğimi bana ver’ diye sesleniyor. Eğer orada durmaya ve bu işlemi yapmaya devam ederseniz delirebilir ve hatta ölebilirsiniz. Bu oyun Jonathan Galindo isimli oyun içerisinde talimat olarak veriliyor ve zihni ele geçirilen kullanıcının bunları yapması isteniyor”

ÇOCUKLARI KORKUTARAK İSTEDİKLERİNİ YAPTIRIYORLAR

Anlık kamera görüntüleriyle çocukları korkutarak, istediklerini yaptırabileceklerini belirten Dinç, “Aynı Momo oyununda olduğu gibi yazıştığınız kişi sizin hakkınızda bazı bilgileri biliyor. Etrafınızda olan eşyaları size söyleyebiliyor, siber zorbalık yapıyor. Ses efektleri göndererek kişinin korkmasını sağlıyor. Anlık kamera görüntüsünü gönderebiliyor. Bu sayede özellikle çocukları çok kolay şekilde korkutarak istediklerini yaptırabiliyor” dedi.

Aileler dikkat! Mavi Balina ve Momo'dan sonra şimdi de Mavi Bebek çıktı! Çocukların korkulu rüyası!

AİLELER MUTLAKA DİKKATLİ OLMALIDIR

Ailelerin bu konuda mutlaka dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Din., oyundaki hedef kitlenin yaş ortalaması hakkında şu bilgileri verdi:

“Mavi Balina ve Momo gibi oyunlar Deepweb üzerinden, kapalı devre ağlar üzerinden oynanabilirken Jonathan Galindo oyunu Facebook ve İnstagram üzerinden DM dediğimiz Direct Mesaj ile oynanıyor. Özellikle sosyal medyada çok aktif olan K-Pop dinleyicisi gruplar var ki bu gençlerimiz 13-18 yaş aralığındalar. Bu uygulamaların hedefi de bu yaş aralığı. Birçok K-Pop dinleyicisi gencimiz; sosyal medya üzerinden USMED Başkanı Said Ercan’a ve USMED ekibine ulaşarak oyundan bahsediyorlar. Korkutulduklarını söylüyorlar, ailelerine de durumu anlatamadıklarını söylüyorlar. Psikolojisi bozulmuş çocuklarımız var. Bu konuda aileler dikkatli olmalılar, çocuklarının sosyal ağ kullanımını kontrol altında tutmalılar en önemlisi ise bu çocuklarla bire bir, temas ederek, nitelikli zaman geçirmeliler”