Gündem

Deprem Uzmanı Görür'den korkutan Marmara depremi açıklaması! İstanbul depremi öne çekildi!

Prof. Dr. Görür, “Bardağı taşıran son damla olabilir” ifadesiyle, Silivri açıklarında meydana gelen depremlerin İstanbul’da beklenen büyük Marmara depremini öne çektiğini belirtti.

MARMARA DEPREMİ ÖNE ÇEKİLEBİLİR

Prof. Dr. Naci Görür geçtiğimiz günlerde katılmış olduğu bir televizyon programında önemli açıklamalar kaydetti. Türkiye’deki deprem gerçeğini bir kere daha gözler önüne seren Görür, açıklamasında, “Silivri açıklarında olan son iki deprem, bizim kırılmasını beklediğimiz ve kırılırsa en az 7.2 deprem üreteceğini düşündüğümüz Kumburgaz fayının batı ucunda meydana geldi. Küçükte olsa etkisi büyük olabilir. Bunlar bir anlamda bardağı taşıran son damla olabilir. Bizim beklediğimiz Marmara depremini daha da öne çekebilir” dedi.

Deprem Uzmanı Görür'den korkutan Marmara depremi açıklaması! İstanbul depremi öne çekildi!

99 DEPREMİ OLMASAYDI, BUGÜN MARMARA DEPREMİNİ BEKLEMEYECEKTİK

Düzce ve Gölcük depremlerinin Marmara depremini tetiklediğini belirterek, “99 depremleri olmasaydı, biz bugün Marmara depremini bekliyor olmayacaktık” açıklamasını kaydeden Görür, ifadesine şu şekilde devam etti:

“Anadolu, iki fay boyunca (Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu Fayı) Yunanistan’a doğru her yıl 2, 2.5 santim gelir. Bu hareket durmaz, durdurulamaz. Bu mekanizma en son 13 milyon yıl önce gerçekleşti, daha da devam edecek. O hareket devam ederken bir yerde takılır, kayalar gerilir, eninde sonunda patlar, deprem olur. Bunu şunun için söylüyorum, özellikle Gölcük depremi, o zaman zarfında Marmara’nın altındaki kabuğa 220-250 senede birikmesi gereken enerjiyi yükledi. Zaten gerilmişti, Marmara’nın altındaki arz kabuğu çatırdamaya başladı”

BÜYÜK BİR ETKİSİ OLABİLİR

Silivri’de meydana gelen depremin, Mara depremini tetikleyebileceğini belirten Görür, “Parson diye bir araştırmacı, Türk bilim adamları ile birlikte yayınladılar. Dediler ki, 99 Gölcük depreminden sonra her an olmak kaydıyla 30 sene içerisinde Marmara’da 7’den büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 60’dan fazladır. Dolayısıyla Marmara’da deprem beklentisi bilimsel bir gerçeklik.Silivri açıklarında olan son iki deprem, bizim kırılmasını beklediğimiz ve kırılırsa en az 7.2 deprem üreteceğini düşündüğümüz Kumburgaz fayının batı ucunda meydana geldi. Küçükte olsa etkisi büyük olabilir. Bunlar bir anlamda bardağı taşıran son damla olabilir. Bizim beklediğimiz Marmara depremini daha da öne çekebilir” açıklamasını kaydetti.