• Haberler
  • Gündem
  • Dipsöz Göl hakkında flaş karar! Bakan Kurum açıkladı

Dipsöz Göl hakkında flaş karar! Bakan Kurum açıkladı

Ülke gündemine oturan ve bir definecinin izin alarak kuruttuğu bildirilen Gümüşhane merkeze 50 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 140 metre yükseklikte olan Taşköprü Yaylası'ndaki 'Dipsiz Göl' olarak bilinen bölge hakkında Çevre ve Şehircilik B

Ülke gündemine oturan ve bir definecinin izin alarak kuruttuğu bildirilen Gümüşhane merkeze 50 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 140 metre yükseklikte olan Taşköprü Yaylası'ndaki "Dipsiz Göl" olarak bilinen bölge hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum çalışma başlatılacağını ve bölgenin "Doğal Sit Alanı" ilan edileceğini bildirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Türkiye'nin gündeminde çok şaşırtan tartışmaların odağında olan "Dipsiz Göl" bölgesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakından takip ettiğini ve gölün eski haline kavuşturulması için çalışma başlatılacağını bildiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ilk olarak bölgede bilimsel çalışmaların yapılacağını, sonrasında ise göl ve çevresinin bozulan yapısının eski doğal haline kavuşturulması için gerekli tüm çalışmaların yapılacağını aktardı.

Haber

DOĞAL SİT ALANI İLAN EDİLECEK

Ayrıca Bakan Kurum, "Göl ve çevresi Doğal Sit Alanı ilan edilecek. Ayrıca Dipsiz Göl olarak anılan bölge ile doğusunda bulunan korunan alan da birleştirilerek ekolojik koridor oluşturulacak. Ekiplerimiz şu anda bölgede çalışmalarını sürdürüyor. En kısa sürede doğal haline kavuşturacağımız Dipsiz Göl, kuracağımız ekolojik koridorun en önemli parçası haline gelecek. Hedefimiz, gölü eski haline kavuşturarak gelecek nesillere aktarmak." dedi.

Haber

Bakan Kurum şöyle konuştu:

Gümüşhane merkeze 50 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 140 metre yükseklikte olan ve manzarasıyla ilgi çeken Taşköprü Yaylası'ndaki Dipsiz Göl, özellikle kar ve yağmur sularıyla besleniyor.

Haber

Müdahaleler sonucunda suyu tamamen boşaltılan gölde yapılan kazı sonucunda gölün taban ve kıyı toprak yapısının bozulduğu belirlendi.

Haber

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, yapılan kazıyla tahrip edilen toprak yapısı doğal haline getirilecek, göl ve çevresinde bilimsel çalışma yürütülecek.

Haber

Gölün doğal haline getirilmesi için yapılacak çalışmalar kış yağışlarından önce gerçekleştirilecek.

Çalışmalar, gölün eski hidrojeolojik yapısının tekrar oluşturulmasını kolaylaştıracak. Gölün eski haline getirilmesi sonrasında doğal yapının kendini yenileyeceği tahmin ediliyor.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme