• Haberler
  • Gündem
  • Hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri hakkında flaş öneri

Hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri hakkında flaş öneri

Prof.Dr.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Hürriyet Gazetesindeki bugünkü yazısında corona virüs salgını hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Müftüoğlu açıklamalarında "Eğer 'can yakıcı' sözcükleriyle ifade edilen bazı tedbirleri bir an önce alıp uygulamaya da ciddiyetle sokmazsak sağlık sistemimiz tıkanacak" ifadelerini kullandı.

Müftüoğlu sokağa çıkma yasağı hakkında da değerlendirmelerde bulunarak saat önerisinde bulundu. Müftüoğlu yeni yasaklar hakkında köşe yazısında 5 öneri verdi. Bu bu önerilerin içinde sokağa çıkma yasağı saatleri de yer aldı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

Müftüoğlu açıklamalarında Hafta içi uygulanan bu kısıtlamalara ek olarak bu yasaklar 5-6 ve 12-13 Aralık cumartesi-pazar günlerinde tam gün olarak sürdürülmesi gerektiğini ifade ederken 4 Aralık’tan itibaren hafta içi her akşam saat 21.00’den başlayarak sabah 05.00’e kadar sürecek bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması olması gerektiğini de vurguladı.

GÜNDEME GELEN ÖNERİLER

Osman Müftüoğlu'nun bugünkü köşesinde yer alan önerileri şöyle oldu:

ÖNERİ 1:

4 Aralık Cuma günü itibarıyla 10 gün sürecek bir yasaklama süreci başlatılmalı. 4 Aralık’tan itibaren hafta içi her akşam saat 21.00’den başlayarak sabah 05.00’e kadar sürecek bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına geçilmeli. Hafta içi uygulanan bu kısıtlamalara ek olarak bu yasaklar 5-6 ve 12-13 Aralık cumartesi-pazar günlerinde tam gün olarak sürdürülmeli. Kısacası 4 Aralık Cuma günü başlatılacak kısıtlamalar 14 Aralık Pazartesi sabahı saat 05.00’e kadar devam etmeli.

ÖNERİ 2:

Bu süre içerisinde lokanta, kafe ve büfelerde gel-götür/al-götür ve benzeri uygulamalar yasaklanmalı, sadece paket servis yapılmasına izin verilmeli.

ÖNERİ 3:

AVM’lerin açık kalma süreleri kısıtlanmalı. Ayrıca AVM içindeki restoran ve büfeler için de sadece paket servise izin verilmeli.

ÖNERİ 4:

4-14 Aralık tarihleri arasında şehirlerarası ulaşıma da ciddi kısıtlamalar getirilmeli. Örneğin HES kodu kontrolü yapılmadan hiçbir yolcunun seyahatine izin verilmemeli.

ÖNERİ 5:

Özellikle büyükşehirlerde, mümkünse de her yerde mesai saatlerinde yaşanan toplu ulaşım meselesinin çözümü için yerel yönetimlerle birlikte ciddi ve etkili önlemler alınmalı. Toplu taşımadaki kalabalıklaşma mutlaka engellenmeli.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme