Gündem

Hepimiz yanlış biliyormuşuz! Sıcak hava koronavirüsünü yok edecek mi? Uzmanlardan şoke eden açıklama!

Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle dünya genelinde 115 binden fazla insan hayatını kaybetti. Salgına ilişkin henüz geliştirilmiş bir aşı ya da tedavi yöntemi yok. Ancak uzmanlar etkili bir tedavi yöntemi bulmak için çalışmalarına devam ediyor. İnsanlar, salgına ilişkin, ‘Koronavirüs yaz aylarında bitecek mi?’ sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Ancak Çin’de yapılan yeni bir araştırma ne yazık ki salgın ile güneş ışınları arasında bir ilişki olmadığını ortaya koydu.

VİRÜSLE SICAKLIK ARASINDA İLİŞKİ YOK

Geçtiğimiz günlerde yapılan çalışmalarda, sıcaklığın artmasıyla virüsün iletim hızının düştüğü ortaya konulmuştu. Ancak bu araştırmayı, bu seferde Çin’deki en büyük üniversite olan Fudan Üniversitesi gerçekleştirdi. Üniversitenin yapmı şolduu açıklamaya göre koornavirüs ile hava sıcaklığı arasında bir ilişki bulunmuyor.

HAVA SICAKLIĞINA GÜVENMEK TEHLİKELİ

Uzmanlar, salgının etkisini kaybetmesi için hava sıcaklığına güvenilmeisnin tehlikeli olduğunu ifade ediyor. Yapılan açıklamada, “ Analizimiz, ortam sıcaklığının SARS-CoV-2’nin (Covid-19) iletim yeteneği üzerinde önemli bir etkisi olmadığını gösterdi. Yeni tip koronavirüsü kontrol etmede sıcak havaya güvenmek için henüz çok erken. Pandemiyi durdurmak içim mevsimselliğe güvenmek tehlikeli bir düşünce yapısı” denildi.

Hepimiz yanlış biliyormuşuz! Sıcak hava koronavirüsünü yok edecek mi? Uzmanlardan şoke eden açıklama!

YENİ MÜDAHALELERE İHTİYAÇ VAR

Salgının durdurulması için hava sıcaklığından ziyade farklı müdahalelere ihtiyaç olduğu ifade ediliyor. Uzmanlar, bunun için seyahat kısıtlaması ya da karantina gibi uygulamalar tavsiye ediyor. Yapılan açıklama şu şekilde:

“Sıcak hava mevsimlerin değişmesine yardımcı olabilir, ancak virüs aktarımını durdurması pek olası değildir. İletimi yavaşlatmaya yardımcı olmak için seyahat yasakları ve karantina uygulamaları gibi acil politikalara veya müdahalelere ihtiyaç var”