Gündem

İhtiyaç sahibi ailelere gıda ve 400 TL nakit yardımı yapılıyor! Başvurular devam ediyor!

Salgınla ilgili ilk adımı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı atmıştı. Bakanlığın yapacağı yardım kapsamında gerekli şartları taşıyan ailelere 1000 TL’lik destek verilecek. Bu duyurunun ardından birçok büyükşehir belediyesi de koronavirüs salgını sebebiyle ailelere destek vereceğini açıkladı.

6 NİSAN’DA DAĞITILMAYA BAŞLANDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi de yardıma muhtaç olan ailelere 400 TL’lik nakit desteği vereceğini açıklamıştı. Başvurular kapsamında ilk yardım paketleri 6 Nisan 2020 tarihinde dağıtılmaya başladı. Başvurular İzmir Belediyesi’nin internet sayfası üzerinden yapılmaya devam ediliyor.

Başvuru yapmak için TIKLAYINIZ.

İhtiyaç sahibi ailelere gıda ve 400 TL nakit yardımı yapılıyor! Başvurular devam ediyor!

BAŞKA SOYER DUYURMUŞTU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde gıda yardımın dışında 16 milyon liralık değerinde bir maddi yardımın da yapılacağını duyurmuştu. 25 bin aileye verilecek olan yardım sayısı 40 bin aileye çıkartılırken, 6 Nisan itibariyle 400 TL’lik destekler verilmeye başlandı. İzmir Belediyesi, yardımın ilk gününde 15 bin ailenin hesabında 400 TL değerinde yardım yatırdı.

GIDA KOLİSİ YARDIMI

İzmir Belediyesi, nakdi 400 TL’lik yardımın dışında gıda kolisi yardımı da gerçekleştiriyor. 40 bin aileye iletilecek olan 400 TL’lik yardım dışında dayanışma kampanyası adı altında yardım kolisi de gönderilecek. Bu şekilde her aileye ortalama 800 TL değerinde yardım yapılacak. Yapılacak olan yardımlardan genç, yaşlı, engelli fark etmeden bütün İzmirliler de yararlanabiliyor. İzmir Belediyesi’nin verdiği yardım paketleri şu şekilde:

-Nakit yarımları ve bağış kolisi
-65 yaş üstüne verilen yardımlar
-Belediyenin çağrı merkezinden yardım isteyen 65 yaş üstü vatandaşlar
-Hijyen maskelerinin ihtiyaç sahibi kurumlar ulaştırılması
-Psikolojik destek almak için kurulan destek hattı

YARDIM PAKETİ İÇERİSİNDE NE VAR?

Başkan Soyer, yardım paketinden herkesin yararlanabileceğini ifade etti. Maddi yardımların dışında, vatandaşlara gıda yardımı da yapılacak. 65 yaş üstü ve maddi durumu yeterli olmayan ailelere gönderilecek olan gıda yardım paketi içerisinde 1-5 yaş arasındaki çocuklar için 8 litre süt olacak. Lojistik merkezlerine yardımda bulunan İzmirlilerin getirdiği gıda yardımları da vatandaşlara ulaştırılacak.

BAĞIŞ YAPMAK İSTEYENLER

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yardım yapmak isteyen varlıklı İzmirlilere çağrıda bulundu. Büyük miktarda nakit ve gıda yardımı yapmak isteyenleri 444 40 35 numaralı telefona ya da İzmir Belediyesi’nin web sayfasına yönlendirdi. Dileyen İzmirliler yardımlarını Kültürpark 3 nolu hole de teslim edebilecek.

Bir Yorum

  1. Erzak yardımı bekliyoruz lütfen yardım edin allah razı olsun