Gündem

İngilizler Corona Virüsü İçin Yeni Tedavi Yöntemini Açıkladı

Durumu ağır olan 60 bin corona virüsü hastasından kan örnekleri alındı ve bağışıklık hücresi olarak bilinen T hücresi sayısının dramatik seviyelere indiği tespit edildi. Bu durum karşısında bilim insanları corona virüsünün etkisiyle azaldığı düşünülen T hücre sayısını arttırmak için yeni bir çalışma başlattı. Bu bağlamda T hücre sayısının arttırılması için interleukin 7 adlı ilacın klinik deneylerde kullanılması değerlendiriliyor. 

Bu deneyler, Londra’daki King’s College, Francis Enstitüsü, St. Thomas Hastanesi ve Crick Enstitüsü’nden bilim insanlarının ortak çalışmasıyla gerçekleştirilecek.

“ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALIYOR”

Crick Enstitüsü’nden Prof. Adrian Hayday konu hakkında açıklamalarda bulunarak bağışıklık hücrelerinde ortaya çıkan bu durumun ‘büyük bir sürpriz’ olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Bu hücreler bizi korumaya çalışıyorlar ama virüs bir şekilde bu hücrelerin altındaki halıyı çekiyor ve sayıları önemli ölçüde azalıyor”

Yetişkin bir insanın kanında bir mikrolitrede 2 bin ile 4 bin arası T lenfosit hücresi bulunuyor. Corona virüsü hastalarına test yapıldı ve test sonuçlarına göre bu hastalarda bu sayının, 200 ile 1200 seviyelerine düştüğü görüldü.

Araştırmacılar bulguların, parmak ucundan alınan kan örneğiyle yapılacak testlerle T hücre sayısının ölçülebileceğini ve bu sayede hastalığın seyrinin öngörülebileceğini düşünüyor.

OLDUKÇA ÜMİT VERİCİ

Shankar-Hari bu konu hakkında lenfositleri artırarak viral enfeksiyonu temizlemeyi umduklarını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Yoğun bakım uzmanı olarak, destek tedavisi alanlardan tutun da durumu aşırı derecede kötü olanlara kadar birçok hastayla ilgilendim. Bu hastalığın doğrudan bir tedavisi yok. Bu yüzden, klinik deney bağlamında ilerleme kaydedilecek bu tür tedaviler İngiltere’deki yoğun bakım doktorları için oldukça ümit verici”