Gündem

İnternet Üzerinden Bıçak ve Tüfek Satışlarına Yasak Geliyor!

Ak Parti, birçok bakanlığı ilgilendiren yeni torba teklifi hazırlıyor. İnternet üzerinden silah satışı yapana 50 bin lira ceza verileceği öngörülüyor. Sportif amaçlı av tüfekleri, bıçakları, yivsiz olarak nitelendirilen pompalı tüfeklerin internet üzerinden satışına, reklamının yapılmasına ve pazarlanmasına, bu konuda televizyonlar aracılığı ile reklam yapılmasına yasak geliyor. Bu yasağa uymayanlar için 50 bin lira para cezası uygulanması bekleniyor. Yeni düzenlemeler içinde, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye’den aldıkları emekli maaşları ile ilgili konularda bulunuyor. Aynı zamanda yapılacak değişikliler içinde, yurt dışında boşananlara Türkiye’de kolaylık sağlanacak. İş yerlerinin, yeni işe aldıkları çalışanlarını muhtarlar aracılığı ile İçişleri Bakanlığına bildirmesi de değiştiriliyor.

Yurt Dışındaki Türk Vatandaşların Emekli Maaşları Yeni Düzenleme İle Kesintiye Uğramayacak

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye’den aldıkları emekli maaşları ile ilgili yeni düzenlemelerde bulunuyor. Uygulamada, Türkiye’den emekli maaşı alan gurbetçiler, yurt dışında kısmi zamanlı da olsa bir işte çalışmaya başlarsa, Türkiye’deki emekli maaşları kesiliyor. Yeni yapılan düzenleme ile artık maaşlar kesintiye uğramayacak. Ayrıca, gurbetçilerden gelen talep doğrultusunda, (Bireysel Emeklilik Sistemi) BES’e döviz üzerinden katılım sağlanabilecekken, BES ödemeleri döviz üzerinden yapılacak.

Yurt Dışında Boşananlara Türkiye’de Kolaylık Sağlanıyor

Yurt dışındaki boşanmaların Türkiye’de tescil edilmesi için gerekli bürokratik süreçlerde kısaltılmaya gidiliyor. Mevcut düzende boşanmanın Türkiye’de tescili için eşlerin her ikisinin birden başvuru yapması gerekiyor. Yapılacak değişiklikle, taraflardan birinin başvurusu tescil için yeterli sayılacak.

Muhtarlar Devreden Çıkıyor

İş yerlerinin, yeni işe aldıkları çalışanlarını muhtarlar aracılığı ile İçişleri Bakanlığına bildirmesi uygulaması değiştiriliyor. Bu kapsamda, muhtarlar devreden çıkarılıyor. İşverenlere e-Devlet üzerinden, bu bildirimleri direkt olarak İçişleri Bakanlığına yapması öngörülüyor.