Gündem

Kimlere ne kadar sosyal yardım parası veriliyor?

Aile, Çalışma ve Sosyal Yardımlaşma Bakanlığı kendi resmi internet sayfasında, sosyal yardımlar ile ilgili bilgiler verdi. Yarın (26 Ağustos 2020) 157 bin ihtiyaç sahibine toplam 90 milyon lira sosyal yardım parası verilecek. Yapılacak sosyal yardım ödemeleri için Aile Bakanı Zehra Selçuk bazı bilgilendirmelerde bulundu.

Kimlere ne kadar sosyal yardım ödemesi yapılacağını ve toplamda ne kadar destek sağlandığını açıklayan Bakan şu bilgilere yer verdi;

KİMLERE NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Yapılan sosyal yardımların detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların ailelerine aylık 400 TL olmak üzere 2 aylık periyotlarla 800 TL destek verdiklerini belirterek, 24 bin ailenin sahibinin hesabına toplam 16,9 milyon lira yatıracaklarını belirtti.

Muhtaç Asker Çocuklarına Yönelik Yardım Programı kapsamında aylık ödeme miktarını da yüzde 50 artırarak 100 TL’den 150 TL’ye çıkardıklarını anımsatan Bakan Selçuk, “2 aylık periyotlarla 300 TL düzenli nakdi yardım yapıyoruz. Bu kapsamda bu ay 1.200 ihtiyaç sahibine, 284 bin TL ödeme yapacağız” bilgisini verdi.

YAPILAN SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ

Bakan Selçuk, eşi vefat eden yardıma muhtaç kadının da yanında olduklarını ifade ederek, “89 bin ihtiyaç sahibi kadınlarımıza toplam 57,8 milyon TL ile destek sağlayacağız” diye konuştu.

Anne, babası veya her ikisi de vefat etmiş 18 yaş altındaki çocuklar için aylık 150 TL destekte bulunduklarını belirten Bakan Selçuk, 39 bin kişinin hesabına toplam 11,6 milyon TL yatıracaklarını kaydetti.

Selçuk, ayrıca, kronik hastalığı olanlara da nakdi yardımda bulunduklarının altını çizerek, “2 bini aşkın ihtiyaç sahibine 3,3 milyon TL destekte bulunacağız” dedi.

Bakan Selçuk, Kronik Hastalık Yardım ödemelerini 25 Ağustos itibarıyla, diğer ödemelerinin de 24-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşeceğini söyledi.

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sosyal yardım başvuruları e-devlet üzerinden yapılmaktadır. E-devlet sisteminize giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna ”Sosyal Yardım Başvuru” yazıp ara butonuna basınız. Ardından karşınıza gelen başvuru formunu doldurunuz… 

Yukarıda belirtilen sosyal yardımların yanı sıra, tüm ihtiyaç sahiplerine 1000 TL nakit para yardımı da yapılmaktadır. Başvurular devam etmekte olup aynı sayfa üzerinden başvurularını ve taleplerinizi iletebilirsiniz.