• Haberler
  • Gündem
  • Profesör uyardı: Koronavirüs o kişilerde daha ciddi seyrediyor!

Profesör uyardı: Koronavirüs o kişilerde daha ciddi seyrediyor!

Koronavirüs, herkeste aynı etkiyi göstermiyor.Prof.

Koronavirüs, herkeste aynı etkiyi göstermiyor. Prof. Çağlayan’ın yapmış olduğu açıklamada, hastalığı ayakta geçiren kişiler de bile akciğerde bir takım bozulmalar görüldüğünü açıkladı. Kovid-19 başta akciğer olmak üzere, vücudun çeşitli yerlerinde hasar bırakabiliyor.

KORONAVİRÜSÜ, AKCİĞERLERE TUTUNUYOR

Hastalık ilk başlarda ani ateş ve kuru öksürükle kendini gösteriyor. Çağlayan, hastalığın daha sonra akciğerlere tutunup, burada ilerlediğini açıkladı. Hastalığın ilerlediği her dönemde, öksürük şiddetinin ve nefes alamama sorununun baş gösterdiğini söyleyen profesör, kişinin ileriki zamanlarda nefesle ilgili sorunlar yaşayabileceğinin de altını çizdi.

Haber

“NEDEN BAZI HASTALAR İYİLEŞEMİYOR?”

Virüsün, kandaki oksijen seviyesine zarar verdiğini vurgulayan profesör, ileriki durumlarda, hastaların yapay solunum cihazlarına bağlanabileceğini şu sözlerle açıkladı:

“Bazı hastalarda ne yazık ki yaşamı devam ettirecek oksijen seviyelerine kolay kolay tekrar ulaşılamamakta ve hasta kaybedilmektedir. Burada etken olan faktör nedir? Neden bazı hastalar iyileşmiyor? Bunu tam olarak bilemiyoruz bugün için bildiğimiz bazı risk faktörleri var. Bu risk faktörlerinin en başında ileri yaş geliyor. İleri yaş derken 60, hatta 65 yaşın üstünü kastediyorum. Yaş arttıkça risk daha çok artıyor. Bu elde edilen deneyimlerden çıkardığımız sonuç”

Haber

KOAH, ASTIM VE KRONİK AKCİĞER HASTALIKLARI

KOAH hastalığının bir risk faktörü olduğunu da açıklayan doktor, KOAH, astım ve kronik akciğer hastalıklarının virüsü daha hızlı ilerlettiğini sözlerine ekledi. Çağlayan, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Bunun yanı sıra hastalarda var olan diğer kalp ve akciğer hastalıkları, damar hastalıkları da yine hastalığın daha ağır seyretmesine, akciğer belirtilerinin daha ciddi olmasına yol açıyor. Bunların başında hipertansiyon, diğer kalp hastalıkları, şeker hastalığı olduğunu da biliyoruz. Akciğer hastalıkları açısından baktığımda kronik solunum yetersizliğine neden olmuş KOAH'ın da bir risk faktörü olduğunu söyleyebilirim. Yine bunun yanı sıra şiddetli astım ve diğer kronik akciğer hastalıkları da koronavirüs enfeksiyonun daha ciddi seyretmesine neden olabilir. Bu nedenle en önemli nokta bu tür kronik akciğer rahatsızlıkları olanların henüz bir koronavirüs enfeksiyonu söz konusu değilken altta yatan bu hastalıklarının tedavisini düzenli götürmeleri ve olası bir enfeksiyon durumunda en azından olabildiğince akciğerlerinin bu enfeksiyona hazırlıklı yakalanmasını sağlamalarıdır”

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme