• Haberler
  • Gündem
  • Günlük Kiralanan Evler Emniyet Tarafından Kayıt Altına Alınıyor

Günlük Kiralanan Evler Emniyet Tarafından Kayıt Altına Alınıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından günlük olarak kiraya verilen evler ile alakalı olarak denetleme çalışmalarına son hız devam ediyor.Emniyet ekipleri tarafından incelemeye alınan kiralık evlerin sahiplerine caydırıcı olarak para cezası kesiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından günlük olarak kiraya verilen evler ile alakalı olarak denetleme çalışmalarına son hız devam ediyor. Emniyet ekipleri tarafından incelemeye alınan kiralık evlerin sahiplerine caydırıcı olarak para cezası kesiliyor.

678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamı içerisinde, günübirlik ev kiralayanlara da kimlik bildiriminin zorunlu hale getirildiği ifade edildi. Bu karara göre 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu'nun ikinci maddesi içerisinde yer alan birinci fıkraya göre 'bekar odaları' ibarelerinden sonra gelmek üzere 'günübirlik kiralanan evler' ibaresinin eklendiği belirtildi. Yapılan bu düzenlemelerle beraber alakalı kanunun ikinci maddesi içerisinde yer alan özel veya resmi her türlü konaklama tesislerine, tüm kayıtlarını bilgisayarda günü gününe tutulması, ayrıca genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlı kalarak mevcut bilgi, belge ve kayıtları genel kolluk kuvvetlerine anlık olarak bildirme zorunluluğunun getirildiği belirtildi.

2 BİN EV BİLDİRİLDİ

Karanamelerden çıkmadan önce günlük veya hatta saatlik kiralanan bu evlerin emniyet bünyesinde kaydının bulunmadığı ifade edilirken belirtilirken İzmir Otelciler Pansiyon ve İşçileri Odası Başkanı Mehmet Gönen yaptığı açıklamada; "Günlük 80 ila 100 liradan kiralanıyorlar. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı'na, Başbakanlığ'a, bakanlıklara, belediyelere, emniyete kadar her sorumlu kuruma ihbar dilekçeleri yazdık, dosyalar hazırlayıp gönderdik. Bugüne kadar tespit edilen 2 bin 100 kaçak çalışan evi savcılığa bildirmiştik " ifadelerini kullandı.

KAÇAK EVLERE CEZALARA

Bu işi kaçak yapanlar ile alakalı olarak ifadelerde bulunan Gönen; "Yapılan düzenlemede, Kimlik Bildirme Kanunu'ndaki adı geçen özel veya resmi konaklama yerleri sorumlu işleticileri, bu yerlerde ücretli veya ücretsiz, gündüz veya gece, yatacak yer gösterdikleri yerli veya yabancı herkesin kimlik ve geliş-ayrılış kayıtlarını, örneğine ve usulüne uygun şekilde günü gününe tutmak, genel kolluk örgütlerinin her an incelemelerine hazır bulundurmak zorunda. Genel kolluk kuvvetlerinin terminallerine bağlanmayanlara 10 bin lira, anlık veri göndermeyen veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara 5 bin lira idari para cezası kesilecek. Bunların tekrarı halinde ise işletme ruhsatları iptal edilecek" dedi.

Diğer yandan birçok evde yasa dışı bağlantıların olduğu bilgiside emniyete ulaştırılarak terör örgütü üyesi olabileceği ifadesi üzerinde durulması gerektiğine dikkat çekildi.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme