Hasta alt bezi raporu hangi doktor yazar?

Hasta alt bezi, bazı kişiler için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanan bir üründür.Peki, hasta alt bezi raporu için hangi doktora başvuruda bulunmak gerekir? Hasta bezi reçetesi nedir? İşte konuya dair merak edilenler… Sosyal Güvenlik Kurumu emekl

Hasta alt bezi, bazı kişiler için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanan bir üründür. Peki, hasta alt bezi raporu için hangi doktora başvuruda bulunmak gerekir? Hasta bezi reçetesi nedir? İşte konuya dair merak edilenler…

Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilerin yanı sıra sigortalı vatandaşlara da çok çeşitli kategoriler altında avantajlı hizmetler sunmaktadır. Söz konusu avantajlı hizmetlerin başında ise sağlık hizmetleri gelmektedir.

Sigorta sahipleri ile yakınları, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun güvencesi altında sağlık hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilmektelerdir. Yanı sıra sigortalı kişilerin ilaç ve diğer medikal ürün ihtiyaçları da bazı kriterler çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hastalara yardımcı olduğu alanlardan biri de hasta alt bezi teminidir. Belirli kriterleri sağlayan hastalara alt bezi temini sağlanmaktadır. Peki, kimler SGK’nın hasta alt bezi desteğinden yararlanabilir? İşte konuya dair ayrıntılar…

HASTA ALT BEZİ REÇETESİ NEDİR?

Hasta alt bezi reçetesi, bu ürünü SGK’nın desteği ile temin etmek isteyen kişiler tarafından sık sık sorgulanan bir konu başlığıdır. Alt bezi ihtiyacı bulunan pek çok kişi, reçetenin nasıl temin edilebileceğini merak etmektedir.

Hasta alt bezi reçetesi, hekim tarafından aylık ya da 2 aylık olacak şekilde düzenlenir. Hastalara bir ay için 120 adet, 2 ay için ise 240 adet hasta alt bezi için reçete yazılır.

HASTA ALT BEZİ RAPORU NASIL ALINIR?

Hasta alt bezi raporunun nereden alınabileceği, bu ürüne ihtiyaç duyan birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Çünkü rapor olmadan alt bezi satın alan kişiler, yüksek fiyat uygulamaları sebebi ile maddi açıdan sıkıntılar yaşayabilmektelerdir.

Hasta alt bezi raporu herhangi bir devlet hastanesinden veyahut da özel hastaneden talep edilebilir. Üroloji, aile hekimi ve dahiliye gibi birçok bölüm, tanı doğrultusunda hasta alt bezi raporu düzenleyebilir. Yanı sıra kişi yatalak durumda ise evde bakım hizmeti üzerinden de rapor temin edilebilir.

HASTA BEZİ REÇETESİ NASIL YENİLENİR?

Hasta bezi reçetesi süreli olarak yazıldığı için süre bitiminde söz konusu reçetenin yenilenmesi gerekir. Reçetenin yenilenmesi için aile hekimine başvuru yapılabilir. Yatalak hastalar için ise evde bakım hizmeti çalışanları gerekli muayeneler sonucunda yeni bir reçete düzenleyebilir.

HASTA ALT BEZİ REÇETESİ KAÇ GÜN GEÇERLİ?

Tanının konulması ve tedavi planının oluşturulması sonrasında hasta alt bezi kullanmasına karar verilen hasta için bir reçete düzenlenir. Söz konusu reçetenin geçerlilik süresi 5 iş günüdür. Reçete sahiplerinin bu süre içerisinde medikal mağazalara başvurmaları gerekir. 5 iş gününü geçmiş olan reçeteler geçersiz sayılmaktadır.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme