• Haberler
  • Gündem
  • Hayatını Anlattı Harvard'da 1 Milyonluk Burs Kazandı

Hayatını Anlattı Harvard'da 1 Milyonluk Burs Kazandı

Nil Çakırca Manisa ilinde öğretmen anne ve babanın iki çocuğundan biri.Nil Çakırca İzmir Amerikan Kolejinde burslu ve yatılı okuyor ve bu sene mezun olacak.

Nil Çakırca Manisa ilinde öğretmen anne ve babanın iki çocuğundan biri. Nil Çakırca İzmir Amerikan Kolejinde burslu ve yatılı okuyor ve bu sene mezun olacak. Nil, dünyanın en saygın ve en iyi üniversitelerinden biri olan ABD’deki Harvard’a yüzde 100 burslu kabul edildi.

Nil Harvard'dan yüzde 100 burs aldı. Ancak bu bursu almasında başvurunun bitmesine yarım saat kala annesinin önerisi ile girişte gerekli olan kompozisyonu değiştirmesi etkili oldu. Nil kompozisyonunda akıllı telefonsuz geçirdiği günlerini aktardı. Nil'in kompozisyonu şöyle oldu;

"OLDUKÇA UYUMLUYDUM"

“Bir geç dönem millennial (Y kuşağı) olarak ilk akıllı telefonumu 2014’te aldım. Aslında o ablamın ilk akıllı telefonuydu. 2013’te arkadaşlarımın WhatsApp mesajlaşmaları ve bazı haberleri, hatta etkinlik davetlerini kaçırıyordum. Bir şakayı anlamadığım için benden başka herkes gülüyordu. Ailemden, maillerimi okuma ve gerçekten araştırma yapma ihtiyacı duyana kadar telefon almalarını istemedim. Ailemin endişelerine ve toplumun benden beklediği standartlara öncelik vermek konusunda oldukça uyumluydum. Arkadaşlarımın farklılıkları nasıl kucakladığını görmenin mutluluğuyla dolmuştum. Bu dönüşüm, benim başkalarının birbirlerini nasıl önemsediğini fark etmemi ve özveride bulunmanın hayatımda büyük bir role sahip olduğunu anlamamı sağladı.”

Harvard Üniversitesinde 4 yıl için yüzde 100 burs kazanan Nil Çakırca çeşitli açıklamalarda da bulundu. Hürriyet'in haberine göre Nil Çakırca, “Ne olursam olayım tekrar Türkiye’ye dönüp ülkeme hizmet edeceğim” diyerek şu açıklamayı yaptı;

"ON BİNLERCE ÖĞRENCİ BAŞVURUYOR"

“Amerika’daki iyi üniversitelerin yüksek not ortalaması, ders dışı sosyal aktivitelerde liderlik görevlerini üstlenme, SAT sınavından yüksek puan alma gibi beklentileri var. Ancak buralara dünyadan bu özellikte on binlerce öğrenci başvuruyor. Harvard gibi okullar, mezunlarının dünyanın daha iyi bir yer olması için katkı sağlamasını istiyor. Ben de yazdığım kompozisyonda benim hayatımın şekillenmesini sağlayan anılarımı paylaştım. İleride ne iş yaparsam yapayım bir gün ülkeme dönüp elde ettiklerimi benim gibi olan diğer çocukların da yakalaması ve hak ettikleri eğitimi alabilmeleri için girişimlerde bulunmak istediğimi söyledim. Türkiye’deki eğitim sisteminden, sınavların gerçek bir ölçüt olmadığından, PISA sonuçlarının çok düşük çıktığından, bu sistemin kısa vadede değişip değişemeyeceğinden söz ettim. Türkiye’deki çoğu çocuğun maalesef gelecekle ilgili hayal kurmadıklarını ve bu sebeple kendileri için uygun olmayan üniversitelere sadece sınav sonucuna göre girmek durumunda kaldıklarını anlattım.”

Kamupersoneli.net - ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme