İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma yasağı açıklaması!
Bu hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması bu akşam saat 21.00'de başlayacak ve Pazartesi sabah saat 05.
Bu hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması bu akşam saat 21.00'de başlayacak ve Pazartesi sabah saat 05.00'e kadar devam edecek. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.
VATANDAŞLAR UYARILDI
İçişleri Bakanlığı, akşam saatlerinde yapmış olduğu açıklamasında vatandaşları uyardı. Bu akşam saat 21.00'de başlayacak olan kısıtlama öncesinde vatandaşların erkenden evde olacak şekilde hareket etmeleri gerektiği belirtildi.
21.00'DEN ÖNCE EVLERİNDE OLACAK ŞEKİLDE..
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:
"Vatandaşlarımızdan kısıtlamanın başlayacağı 21.00'den önce evlerinde olacak şekilde hareket etmelerini, trafik yoğunluklarını göz önünde tutarak gerekli tedbirleri almalarını istirham ediyoruz"
Açıklamanın devamında ise açık olan işletmeler şu şekilde ifade edildi:
1. Sokağa çıkma kısıtlaması süresindeki uygulamayı genel hatlarıyla hatırlatmak gerekirse;
Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler bugün saat 20.00’ye kadar, Cumartesi ve Pazar günleri ise 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacaktır. Yine belirtilen süre içerisinde marketler ve bakkallar telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebileceklerdir.
Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri ise bugün saat 20.00’ye kadar açık olacaklardır. Bu işyerleri Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-24.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerini sürdüreceklerdir.
Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır.
Online sipariş firmaları da Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinde 10.00-24.00 saatleri arasında siparişleri teslim edebileceklerdir.
Vatandaşlarımız sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde (Cumartesi-Pazar) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ve fırın ya da ekmek satış bayine yürüyerek gidip gelebileceklerdir.
2. Yukarıda getirilen açıklamalardan da anlaşılacağı üzere vatandaşlarımızın temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmaları noktasında herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmamaları için her türlü tedbir alınmıştır.
Bu nedenle vatandaşlarımızdan sokağa çıkma kısıtlamasının başlayacağı saat olan 21.00’den önce evlerinde/ikametlerinde olacak şekilde hareket etmelerini, başta büyükşehirlerimiz olmak üzere diğer illerimizde trafikte oluşabilecek yoğunluklar göz önünde tutarak gerekli tedbirleri almaları hususunu istirham ediyoruz.
Bakmadan Geçme





