- Haberler
- Personel Alımı
- İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları kayıtları nasıl yapılır!
İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları kayıtları nasıl yapılır!
İŞKUR, Mesleki Eğitim Kurslarına katılan herkese 77 ila 85 lira arasında günlük harçlık adı altında ücret veriyor.Peki İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları kayıtları nasıl yapılır?.
İŞKUR, Mesleki Eğitim Kurslarına katılan herkese 77 ila 85 lira arasında günlük harçlık adı altında ücret veriyor.
Peki İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları kayıtları nasıl yapılır?.. İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları kayıtları başvuru şartları nelerdir?.. Kurs süresi ne kadardır?
İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla yapılan meslek edindirme ve geliştirme kurslarıdır.
İstihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanların en az yüzde ellisi, en az yüz yirmi gün olmak üzere kurs süresi kadar istihdamda kalmaktadır.
MESLEKİ EĞİTİM KURSLARINA KATILACAKLARDA ARANAN ŞARTLAR
Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
15 yaşını tamamlamış olmak,
Yetiştirilecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak,
İşverenin aradığı özel şartları taşımak,
İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,
Emekli olmamak.
Eğitimlere katılmalarına ve kurs sonunda da istihdam edilmelerine engel durumları bulunmadığı il müdürlüğünce uygun görülen yükseköğretim ve açık öğretimde okuyan öğrenciler de kurslara katılabilirler.
Kurslara devam zorunludur. Kabul edilebilir mazereti olanlara yüklenicinin onayı alınmak şartı ile eğiticiler/öğreticiler tarafından yazılı olarak izin verilebilir. Ancak bu izin süreleri toplamının, doktor raporu ile tevsik edilebilen en fazla 5 günlük sağlık izni dışında, hangi sebeple olursa olsun kurs süresinin 1/10'unu aşması halinde kursiyerlerin kursla ilişikleri kesilir.
Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, özürlü maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da mesleki eğitim kurslarından yararlanabilmektedir.
MESLEKİ EĞİTİM KURSLARININ SÜRESİ
Kurslar en fazla 160 fiili gündür.
Kursların, günlük en az 5 en fazla 8 saat ve haftada 6 günü geçmemek üzere en az 30 en fazla 40 saattir. Yarım günlük tatiller dahil olmak üzere milli, dini bayramlar ile resmi tatil olan günlerde eğitim yapılamaz ve bu süreler toplam eğitim gününe dahil edilemez.
Mesleki Eğitim Kurslarında Karşılanabilecek Giderler
Kursiyer zaruri gideri (Günlük 30 TL ila 50 TL arasında değişmektedir.)
İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primi
Genel Sağlık Sigortası Prim Giderler
Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek mesleki eğitim kurslarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği kurs süresince karşılanacaktır.
HÜKÜMLÜLERE YÖNELİK FAALİYETLER
Hükümlülere yönelik olarak Adalet Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan işbirliği sonucunda, cezaevlerinde bulunan ve tahliyelerine 3 yıldan az süre kalan hükümlülere bir meslek edindirilerek tahliye olduktan sonra istihdam edilmelerini kolaylaştırmak amacıyla mesleki eğitim kursları düzenlenmektedir.
BAŞVURU YERİ VE ZAMANI
81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak kursa katılabilirsiniz.
Bakmadan Geçme





