• Haberler
  • Personel Alımı
  • İŞKUR Sağlık hizmetleri personel alımı iş ilanları! Ambulans şoförü alım ilanları

İŞKUR Sağlık hizmetleri personel alımı iş ilanları! Ambulans şoförü alım ilanları

İŞKUR'da 15 Mayıs 2019 tarih olarak personel, işçi ve memur alımı ile ilgili toplamda 59.119 açık iş ilanları bulunmakta olup bu açık bulunan iş ilanları kapsamında toplamda 120 binden fazla kişeye iş isdihdamı hedeflenmektedir.

İŞKUR'da 15 Mayıs 2019 tarih olarak personel, işçi ve memur alımı ile ilgili toplamda 59.119 açık iş ilanları bulunmakta olup bu açık bulunan iş ilanları kapsamında toplamda 120 binden fazla kişeye iş isdihdamı hedeflenmektedir. İŞKUR, tüm türkiye geneli olarak yüzlerce sektörden binlerce kişiye iş isdihdamı sağlamayı hedeflemekle birlikte, iş veren ile çalışanı tek adreste buluşturan Türkiye'nin tek resmi sitesidir.

İŞKUR, istihdam seferberliğine yönelik her gün iş ilanları güncelemekte ve güncel tarih olarak şuan da 59.119 açık iş ilanları bulunmaktadır.

Sağlık hizmetleri alanında binlerce kişiye iş istihdamı sağlayacak yüzlerce başvurusu devam eden iş ilanları bulunmaktadır. Bu iş ilanları arasında ambulans hizmet operasyonlarında görevlendirmek üzere yeni iş istihdamlarıda bulunmaktadır. Biz kamupersoneli.net olarak da İŞKUR'un en güncel yayınlanan iş ilanlarını sizler için yayınlamaktayız.

İŞKUR, İstanbul ilinde sağlık hizmetleri kapsamında, ambulans hizmet operasyonlarında görevlendirilecek (Anbulans Şoförü)10 personel alımı ve 6 İlk ve Acil Yardım Teknikeri /Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri personel alımı yapacaktır. Acil tıp teknisyeni olarak çalışacak personellerin en az ortaöğretim mezunu olmaları ve sağlık sektöründe en az 2 yıl tecrübeli, ekip yönetimi konusunda tecrübeli, liderlik ruhuna sahip, sorumluluk bilinci gelişmiş, çözüm odaklı olmaları gerekmektedir.

Personel alımı başvurusu 31 Mayıs 2019'da sona ermektedir.

Aşağıda İŞKUR'un sağlık hizmetleri kapsamında yayınlanan ambulans hizmet operasyonları ile ilgili iş ilanlarına ait, başvuru yapabilmeniz veya başvuru şartlarını öğrenebilmeniz için linkler bulunmaktadır.

İlgili linki kopyalayıp aratınız. Açılan sayfadan e-devlet şifresinizi kullanarak başvuruda bulunabilirsiniz.

AMBULANS HİZMET OPERASYONLARINDA İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE ÇÖZÜM ODAKLI EKİP YÖNETİCİSİ (ATT PARAMEDİK MESUL MÜDÜR) PERSONEL ALIMI BAŞVURU LİNKİ

Nitelik ve Beceriler

SAĞLIK SEKTÖRÜNDE EN AZ 2 YIL TECRÜBELİ,EKİP YÖNETİMİ KONUSUNDA TECRÜBELİ,LİDERLİK RUHUNA SAHİP,SORUMLULUK BİLİNCİ GELİŞMİŞ,ÇÖZÜM ODAKLI

Haber

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanDetay.aspx?uiID=00004924971&isyeriTuru=%C3%96zel&returnUrl=AcikIsIlanDetay.aspx?uiID=00004924971&isyeriTuru=%C3%96zel

AMBULANS SÜRÜCÜ PERSONEL ALIMI

Haber

Alanında deneyimli, ortaöğretim mezunu, istanbul ili çeşitli bölgelerinde staf ve 24 nöbet olacak şekilde alanında deneyimli, ilkyardım sertifikası, src 2-4 ve psikoteknik belgelerine sahip...

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanDetay.aspx?uiID=00004957664&isyeriTuru=%C3%96zel&returnUrl=AcikIsIlanDetay.aspx?uiID=00004957664&isyeriTuru=%C3%96zel

Ambulans Ve Acil Bakım Teknikeri / İlk Ve Acil Yardım Teknikeri Ne İş Yapar?

TANIM

Kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi nedenlerle birden bire hastalanan insanları, gerektiğinde bulundukları yerde ilk tedavilerini yapıp, güvenli bir şekilde hastanelerin acil servisine getiren kişidir.

GÖREVLER

▪Hastanın durumunu ve çevresini inceleyerek, yakınlarından bilgi alarak sorununu belirler,

▪Durumuna göre hastaya ilk yardım tekniklerini uygular,

▪Hastanın güvenli bir biçimde ambulansa yerleştirilmesi için gerektiğinde polis veya itfaiyenin yardımını sağlar, gereğini yapar,

▪Yolda hastaya acil bakım hizmeti verir,

▪Hastayı bir sağlık kuruluşuna teslim eder, oradaki ilgililere hastanın durumu hakkında bilgi verir,

▪Hastanelerin acil servis bölümünde ilk yardım görevi yapar,

▪Gerektiğinde ambulans sürücülüğü de yapar.

KULLANILAN ALET VE MALZEMELER

Ambulans,

Ambulans içindeki her türlü sağlık ekipmanı.

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

Ambulans ve acil bakım/İlk ve acil yardım teknikeri olmak isteyenlerin;

▪Fen bilimlerine, özellikle biyolojiye ilgili ve bu alanda başarılı,

▪Hasta ve zayıf insanlara yardım etmekten hoşlanan,

▪Bedence sağlıklı ve güçlü,

▪Çabuk ve doğru karar verebilen,

▪Ellerini ve parmaklarını ustalıkla kullanabilen,

▪Dikkatli, soğukkanlı ve sorumluluk duygusu güçlü,

▪Başkaları ile iyi iletişim kurabilen kimseler olmaları gerekir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Ambulans ve acil bakım//İlk ve acil yardım teknikerinin çalışma ortamı çok çeşitlidir. Kaza ve yangın yerlerine gittiğinde tehlike ile karşılaşabilir. Ambulans ve acil bakım teknikeri görevini yaparken polis, jandarma ve itfaiye gibi ekip mensuplarıyla, hasta yakınlarıyla ve diğer sağlık personeli ile iletişim halindedir.

MESLEK EĞİTİMİ

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER

Mesleğin eğitimi; üniversitelere bağlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının "İlk ve acil yardım" bölümünde verilmektedir.

Meslek eğitimi, meslek yüksekokullarının "Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği" bölümünde verilmekte iken, YÖK kararı bu bölüm adı "İlk ve acil yardım" olarak değiştirilmiştir.

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI

Mesleğin eğitimine girebilmek için,

▪Lise veya dengi okul mezunu olmak,

▪Meslek liselerinin, ÖSYS Kılavuzunda belirtilen bölümlerinden mezun olanlar "İlk ve acil yardım" önlisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler.

▪Ayrıca mezunlar, yükseköğretime giriş sınavlarında başarılı oldukları takdirde, ÖSYS Kılavuzunda belirtilen programlara yerleştirilebilirler.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ

İlk ve acil yardım teknikerliğinin eğitimi ön lisans düzeyinde iki yıldır. Eğitim teorik ve pratik olarak sürdürülür. Son yarıyılda yıl içi stajı vardır. Ayrıca 1. ve 2. sınıf sonunda 6' şar haftalık yaz stajı vardır. Stajlar hastane ve sağlık kurumlarında yapılır. Sürücü belgesi almak zorundadır.

EĞİTİM SONUNDA ALINAN BELGE-DİPLOMA VE UNVAN

Meslek eğitimini başarı ile tamamlayanlara " İlk ve acil yardım" Önlisans Diploması" verilir.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Ambulans ve acil bakım/ İlk ve acil yardım teknikerleri, üniversite ve devlet hastaneleri ile özel sağlık kuruluşlarının ambulans servisleri ve işyeri acil yardım ünitelerinde çalışırlar. Mesleki eğitimin az sayıda üniversitede verilmesi ve öğrenci kontenjanlarının düşük olması nedeniyle mezun olan öğrenciler iş bulma konusunda fazla zorlanmamaktadır. Kazalar sonrası ilk yardım, kurtarma ve taşıma hizmetlerindeki yetersizlik nedeniyle meydana gelen can kaybı ve sakatlıklar göz önüne alındığında "İlk ve Acil Yardım Teknikerliği" nin önemi daha iyi anlaşılmaktadır.

EĞİTİM SÜRESİNCE VE EĞİTİM SONRASI KAZANÇ

EĞİTİM SÜRESİNCE

▪Meslek eğitimi boyunca isteyen öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumunca verilen yüksek öğrenim ve harç kredisinden ve yurtlarından faydalanabilirler.

▪Öğrenimleri sırasında sürücü ehliyeti almak zorunda olan öğrenciler sürücü kursu ücretini kendileri öderler.

EĞİTİM SONRASI

▪Mezuniyet sonrasında asgari ücretin 2-3 katı kadar maaş alırlar. Ayrıca üniversite hastanelerinde döner sermayeden pay alırlar.

MESLEKTE İLERLEME

MESLEKİ EĞİTİMDE İLERLEME

İlk ve acil yardım önlisans programını başarıyla tamamlayan öğrenciler, "Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavında(DGS)" başarılı oldukları takdirde; ÖSYM kılavuzunda belirtilen programlara kontenjan dâhilinde dikey geçiş yapabilirler.

İŞ HAYATINDA İLERLEME

BENZER MESLEKLER

▪Hemşirelik

▪Sağlık Memurluğu

EK BİLGİLER

GÖREV

▪İş organizasyonu yapar,

▪Çevre koruma önlemleri alır,

▪İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin faaliyetleri uygular,

▪Kalite Yönetim Sistemi kurallarına uygun çalışır,

▪Mesleki gelişim faaliyetlerinde bulunur.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme