• Haberler
  • Personel Alımı
  • İŞKUR'un düzenlediği işbaşı eğitim programına (İEP) katılan öğrencilere günlük 58 TL, işsizlere günlük 77 TL ücret verilecek!

İŞKUR'un düzenlediği işbaşı eğitim programına (İEP) katılan öğrencilere günlük 58 TL, işsizlere günlük 77 TL ücret verilecek!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İstanbul, Gümüşhane, Ankara, Antalya ve Şanlıurfa illerimizde iş başı eğitim programları (İEP) düzenleniyor.Bu programlara katılmak isteyen kişilere belirli ücretler ödeniyor.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İstanbul, Gümüşhane, Ankara, Antalya ve Şanlıurfa illerimizde iş başı eğitim programları (İEP) düzenleniyor. Bu programlara katılmak isteyen kişilere belirli ücretler ödeniyor.

Eğer sizlerle İŞKUR’un bu hizmetlerinden yararlanmak isterseniz, aşağıda verilen tüm açıklamaları dikkatlice okumanız gerekmektedir. Haber içeriğinde iş başı programlarına katılım hakkında tüm ayrıntılara yer verilmiştir. Peki hangi meslek guruplarından iş başı eğitim programı yapılacak?

MESLEKLER

Gümüşhane Şiran / eczacı kalfası 01.10.2019

Gümüşhane Kürtün / pestil imalat elemanı 01.10.2019

İstanbul Sarıyer / muhasebe ve vergi uygulamaları meslek elemanı 30.09.2019

İstanbul Sarıyer / denetçi yardımcısı 30.09.2019

Ankara Mamak / şoför (yolcu taşıma) 02.10.2019

Şanlıurfa Haliliye / büro işçisi 01.10.2019

Antalya Konyaaltı / ilk yardım eğitmeni  01.10.2019

Hemen online başvuruda bulunabilmek için

BURAYI TIKLAYINIZ

Linki tıkladıktan sonra açılan sayfanın sol üst köşesinde duran ''ara''butonuna basarak aşağıda belirtilen sayfaya erişebilir ve İEP numaralarına tıklayarak e-devlet üzerinden veya İŞKUR il/ilçe şube müdürlüklerine şahsen giderek başvuru kaydınızı oluşturabilirsiniz.

Haber

İŞİ YERİNDE ÖĞRENİN

İşbaşı eğitim programları ile mesleki yeterliliklerinizi geliştirin.

Bu programdan yararlanmak isteyenler, işyerlerini mezun oldukları ya da ilgi duydukları alandaki işyerleri arasından kendileri seçebilmektedirler.

AKTİF İŞGÜCÜ PROGRAMLARI

İŞKUR’un düzenlediği “Aktif İşgücü Programları”; Mesleki Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim Programları, Girişimcilik Eğitim Programları, Toplum Yararına Programlar (TYP) ve Çalışanların Mesleki Eğitimi olarak farklı başlıklar altında yürütülmektedir.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI

Programa katılabilmek için İŞKUR’a kayıt olmalısınız.

Bu program için belirlenen Katılım Şartlarını taşıdığınızdan emin olunuz.

Katılım şartlarını sağlayan bütün öğrenciler programa katılabilir.

Program başlamadan önceki son bir ayda işsiz olanlar programdan faydalanabilirler.

Programa devam zorunludur. Ancak, Kurumun kabul edebileceği mazeretiniz olursa program süresinin 1/10’unu aşmamak üzere mazeret izni ve en fazla 5 günlük sağlık izni kullanabilirsiniz. Bu sürenin aşımı halinde, programla ilişiğiniz kesilir.

Katılım şartlarını sağlayan bütün öğrenciler programa katılabilir.

PROGRAMA KATILANLARA VERİLEN ÜCRETLER

Programa devam edilen her bir gün için işsizlik ödeneği alanlara 38,85 TL, öğrencilere 58,27 TL ve diğer kişilere 77,70 TL zaruri gider ödenmektedir. Devam edilmeyen günler için ödeme yapılmaz. Ödemeler banka aracılığıyla aylık olarak yapılır.

Programa doğru meslekte katıldığınızdan emin olunuz! İşbaşı eğitim programlarına; 24 ay içerisinde en fazla 320 fiili gün katılabilirsiniz.

Daha önce 320 fiili günden kısa süreli bir işbaşı eğitim programına katılmışsanız kalan süre (320 fiili güne) kadar yeniden işbaşı eğitim programına katılabilirsiniz. Ayrıca mesleki eğitim kursunun ardından bir ay içerisinde aynı meslekte işbaşı eğitim programına da katılabilirsiniz.

İşbaşı Eğitim Programı Sözleşmesi İŞKUR tarafından uygun görülmesi halinde geçerlilik kazanır ve program süresinin bitimi ile kendiliğinden sona erer.

Taraflar, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 24 ve 25. maddelerini kıyasen uygulamak suretiyle sözleşmeyi fesih yetkisine sahiptir.

İşsizlik sigortasından yararlanmaktaysanız programa katılmanız halinde işsizlik sigortası ödemeniz kesilmez.

İşsizlik Sigortasından yararlanmaktayken geçerli bir gerekçe sunmadan katıldığınız programı bırakmanız halinde bu tarihten itibaren işsizlik ödeneğiniz kesilir.

Program sonunda katıldığınız programa ilişkin bilgileri gösterir Katılım Belgesi verilir.

İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlarından Randevu alabilirsiniz

İŞKUR’un sunduğu İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetlerinden yararlanabilmek için www.iskur.gov.tr adresinden “İş Arayan” olarak kullanıcı adınız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptığınızda, aşağıdaki işlem basamaklarını takip ederek randevu alabilirsiniz:

Online İşlemler

İş ve Meslek Danışmanlığı

Randevu Talebinde Bulunma

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARININ SÜRESİ

İşbaşı Eğitim Programı; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay, muhabirlik ile ilgili mesleklerde en fazla 9 ay, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde ise MEB Hayat Boyu Öğrenme Modüllerinin asgari süresinden az olmayacak şekilde uygulanmaktadır.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme