• Haberler
  • Ekonomi
  • İşsizlik Maaşı Hesaplanırken Son Dört Aydaki Brüt Maaş Önemli

İşsizlik Maaşı Hesaplanırken Son Dört Aydaki Brüt Maaş Önemli

İşsizlik maaşları ile ilgili olarak merak edilenleri bu haberde sizlere aktarmaya çalışacağız.Öncelikle işsizlik maaşı nasıl hesaplanır ve bunun ile ilgili bağlantılı konuların aktarımını yapacağız.

İşsizlik maaşları ile ilgili olarak merak edilenleri bu haberde sizlere aktarmaya çalışacağız. Öncelikle işsizlik maaşı nasıl hesaplanır ve bunun ile ilgili bağlantılı konuların aktarımını yapacağız.

İşsizlik Maaşı Nasıl Hesaplanıyor?

İşsizlik maaşı hesaplamasında önemli olan nokta, son dört ayda aldığınız brüt ücret oluyor. Tabi bunun da sınırı var. Brüt maaş ne kadar olursa olsun, brüt asgari ücretin yüzde 80 fazlasının üzerine çıkılamıyor. Üst limitte brüt asgari ücretin yüzde 80 fazlası geçilemezken, alt limit ise brüt asgari ücretin yüzde 40'ı olarak hesaplanıyor.

2017 Yılında İşsizlik Maaşına Zam Geldi:

2017 yılında, işsizlik maaşının tavan limiti yani üst limiti 1421 TL olarak belirlendi. Taban limit yani en alt limit ise 710 TL olarak belirlendi.

Son 120 Gün İçinde Sürekli Prim Ödemek:

İşsizlik maaşı alabilmek için son 120 gün içerisinde sürekli olarak prim ödemek, kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmış olmak, son 3 yıl içerisinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak gerekiyor. Asgari ücrete 2017 yılında gelen zam, doğal olarak işsizlik maaşında da artış olmasına sebep oldu. Bununla birlikte Asgari Geçin İndirimi yani AGİ'de arttı. Bekar çalışanlar 2017 yılında 133 TL AGİ alıyorlar.

2017 Yılı AGİ Ücretleri:

Bekar çalışanlar 133 TL AGİ alıyor.

Evli olan ve eşi çalışmayan kişiler, 159 TL AGİ alıyor.

Evli olan, eşi çalışmayan ve 1 çocuklu olanlar 179 TL AGİ alıyor.

Evli olan, eşi çalışmayan ve 2 çocuklu olanlar 199 TL AGİ alıyor.

Evli olan, eşi çalışmayan ve 3 çocuklu olanlar 213 TL AGİ alıyor.

Evli olan, eşi çalışmayan ve 4 çocuklu olanlar 226 TL AGİ alıyor.

İşsizlik Maaşına Başvuru:

İşsiz kalınan süreden en fazla 30 gün içerisinde işsizlik maaşı için başvuru yapmanız gerekiyor. Bunun için en yakın İŞKUR birimine gidebilirsiniz.

İşte Bu Konu ile İlgili İŞKUR Tarafından Yapılan Bilgilendirme:

4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa göre, işsizlik sigortası kapsamında bir işyerinde çalışırken; çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenler; hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak kaydıyla son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak ve hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda www.iskur.gov.tr portalı üzerinden başvurarak iş almaya hazır olduğunu bildirmek koşulu ile işsizlik sigortası hizmetlerinden yararlandırılmaktadır.

Mücbir sebepler dışında 30 gün içerisinde başvurulmaması halinde, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülmektedir.

(*)Hesaplanan  İşszilik Ödeneği Miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde seksenini geçemeyeceği için İşsizlik Ödeneği bu şeklide hesaplanmıştır. Asgari ücret 1.647 TL olarak alınmıştır.

İşsizlik maaşı ile ilgili olarak, size en yakın İŞKUR birimine giderek, sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Özel İçerik

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme