Kamu Personelleri

Anayasa Değişikliği Gündemdeyken Atamalar Konuşulmuyor

TBMM’de anayasada değişiklik öngören önemli bir tasarı görüşülüyor. Doğal olarak ülke gündemi TBMM’de diyebiliriz. Bakanlar ve milletvekilleri hatta bürokrasinin tamamı anayasa görüşmelerini takip ediyor.

Memur adayları da çeşitli yollarla seslerini duyurmaya devam ediyor ve atama taleplerini yineliyor ancak bu şartlarda memur adaylarına cevap verecek kimse olmayacaktır. Onun için adayların sosyal medyada mücadeleleri bu dönemde sonuçsuz kalacaktır.

– Atama bekleyen memur adaylarına siyasetçiler, bürokratlar sosyal medya üzerinden hiçbir cevap verilmiyor. Sebebi de herkes kadro ve atama istiyor. Bir bölüm ve alana özgü özel bir çalışma yapılmamaktadır ne yazık ki.

– Memur adaylarının atama sıkıntısını her yönüyle bilen siyasetçi ve bürokrat sayısı azdır. Bilen kişiler de yetkisi olmayanlardır. Yani birçok yetkilinin elinden bir şey gelmemektedir çünkü kadro sayısını Maliye dağıtıyor. Sınırlı sayıda kadrolarla kurumların adayların beklentisine cevap vermesi zordur.

– Atama konusu ve sayısı Maliye’den geçtiği için milletvekilleri ve bürokratların atamalara etkisi pek olmamaktadır. Adaylar tarafından on binlerce tweet, e-posta, fax, dilekçe gönderiliyor, ne yazık ki atama bekleyenlerin derdine çare olacak bir mekanizma geliştirilmedi.

– Anayasa değişikliği meclisten geçtikten sonra referanduma gidilecektir. Referandum öncesi memur adaylarının taleplerine cevap verilme ihtimali vardır, adayların referandum kararı resmen çıktıktan sonra baskını arttırması faydalı olacaktır.

– Şubat ve Mart aylarının atamalar yönünden hareketli geçeceğini tahmin ediyoruz. Özellikle sağlık, eğitim, adalet, emniyet alanlarına atamaların yapılması bekleniyor. Engelli ve şehit-gazi yakını atamaları da yine önümüzdeki aylarda yapılacaktır.

– Bütçe dışında Maliye’nin kurumların istediği ek atama izinlerini verirse alınacak genel memur sayısı da artmış olacaktır. Bunu da zaman gösterecektir.

Zeki KARA/ Kamupersoneli.net – Özel Haber