• Haberler
  • Personel Alımı
  • Kamuya Bu Kadrolarda Personel Alımı İçin KPSS Şartı Kaldırıldı! Yeni Düzenleme Açıklandı

Kamuya Bu Kadrolarda Personel Alımı İçin KPSS Şartı Kaldırıldı! Yeni Düzenleme Açıklandı

Milli Sarayllara personel alımında , 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği', sözleşmeli personel alımlarında ise 'Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'a bakılmaktadır.Hem işçi alım y

Milli Sarayllara personel alımında , "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği", sözleşmeli personel alımlarında ise "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"a bakılmaktadır.

Hem işçi alım yönetmeliği hem de sözleşmeli personel esaslarına göre, personel alımında, iki yılda bir yapılan KPSS sınav sonuçları ilk aşama başvurularında bir eleme olarak kullanılmaktaydı.

Bugün konuyla ilgili olarak bir değişiklik gerçekleştirildi ve Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığınca hazırlanan Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu Yönetmeliği Resmi  Gazete'de yayımlandı.

19 Nisan 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan iki ayrı düzenlemeyle, Milli saraylara personel alımında, KPSS sınavına girmiş olmak bir ön eleme şartı olmaktan çıkarılmış oldu.

Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulunun oluşumu, çalışma usul  ve esasları ile Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı bünyesinde oluşturulacak  danışmanlık ve ihtisas komitelerinin çalışma usul ve esaslarını belirleyen  yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan kurul, Başkan  tarafından, sanat tarihi, müzecilik, mimari, iç mimarlık ile güzel sanatlar ve  benzeri konularda uzmanlaşmış kişiler arasından seçilecek başkan ile birlikte 7  üyeden oluşacak. Kurul Başkanı, üyelerce seçilecek.

Kurul, İstanbul'da Başkanlık bünyesinde çalışacak, sekreterya ve  raportörlük hizmetleri de Başkanlıkça yürütülecek.

Kurul; Köşk, Saray, Müzeleri Bilimsel Açıdan Değerlendirecek

Kurul, Cumhurbaşkanlığının yönetiminde bulunan saray, köşk, kasırlar,  müzeler ve tarihi fabrikaların bünyesindeki taşınır ve taşınmaz kültür  varlıkları, tarihi bahçeler ve çevrelerinin bakım, onarım, restorasyon ve koruma  hizmetlerini bilimsel açıdan değerlendirecek.

Tarihi yapıların ve bahçelerinin rölöve ve restorasyon projelerini  geliştirme, inceleme, uygulama kararlarına ilişkin tavsiyelerde bulunacak kurul,  tarihi bahçelerde bulunan canlı ve cansız tüm materyallerin korunması için  bilimsel ve teknik önerilerde de bulunacak.

Yeni mekanların geziye açılışı ve düzenlenmesi, tarihi eşyanın  bölümlere ayrılması, teşhir ve tanzim projelerinin kullanılması hususlarını  inceleyerek görüş belirtecek olan kurul,

Başkanlıkça hazırlanan yıllık koruma,  değerlendirme ve tanıtım programı taslağını ve yıl içinde yapılacak program  değişikliklerini incelemek ve değerlendirmekle de görevli olacak.

Kurul, koruma ve değerlendirme uygulamalarının ulusal kültür yönünde  gelişmesini sağlamak, doğacak veya görülecek aksaklık ve sorunları  değerlendirerek görüş vermek, alınacak tedbirleri belirlemek ve önermekle de  sorumlu olacak.

Kurulun çalışma şekline ilişkin de esasların belirlendiği yönetmeliğe  göre, ayda en az bir defa toplanacak Kurulu, Başkan gerekli gördüğünde olağanüstü  toplantıya çağırabilecek. Kurulun çalışma gündemi ise Başkanlıkça hazırlanacak.

İhtisas Komitesi

Kurulun çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla Başkanlık bünyesinde  ihtisas komitesi veya komiteleri oluşturulabilecek.

Böylece kurul, ihtiyaç duyduğu bilgileri toplaması için gündemdeki  konuları bu komiteye havale edebilecek, gerektiğinde bazı konuların ihtisas  komitesi aracılığı ile yerinde incelenmesine de karar verebilecek.

Danışmanlık Komitesi

Kurula yardımcı olmak üzere, Başkanlık bünyesinde danışmanlık  komiteleri de oluşturulabilecek.

Danışmanlık komitesinin görevleri ise söyle belirlendi:

"Milli Saraylar bünyesinde yer alan tarihi saray, köşk, kasırlar,  müzeler, fabrikalar ve içlerinde bulunan taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarına  ilişkin koruma, restorasyon, rölöve, restitüsyon projelerinin hazırlanmasına  katkı vermek. Alınacak önlemlerin belirlenmesini sağlamak. Yapılacak tanıtım ve  kültürel etkinliklerde uygulanacak yol ve yöntemlerin geliştirilmesine katkıda  bulunmak. Kurulca öngörülen tüm sorunlara ilişkin somut öneriler vermek ve kurul  çalışmaları için bilim ve teknolojinin gerektirdiği uygulamaların yapılmasını  sağlayacak çalışmaları sürdürmek."

Yönetmelik, 1 Ocak 2019 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe  girdi.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme