- Haberler
- Mevzuat
- Koç Üniversitesi Lisans ve Ön Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Resmi Gazete'de Yayımlandı
Koç Üniversitesi Lisans ve Ön Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Resmi Gazete'de Yayımlandı
Resmi Gazete'nin 27 Mart 2017 tarihli sayısında Koç Üniversitesi Lisans ve Ön Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği yayımlandı.Yönetmeliğe Göre: Öğrenci Kabulü MADDE 5 – (1) Üniversitenin lisans ve ön lisans programlarına öğrenci kabulü aşağıdaki şekilde y
Resmi Gazete'nin 27 Mart 2017 tarihli sayısında Koç Üniversitesi Lisans ve Ön Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği yayımlandı.
Yönetmeliğe Göre:
Öğrenci Kabulü
MADDE 5 – (1) Üniversitenin lisans ve ön lisans programlarına öğrenci kabulü aşağıdaki şekilde yapılır:
a) Lisans ve ön lisans programlarına, ÖSYM tarafından yapılan seçme ve yerleştirme işlemlerine ve yabancı uyruklu öğrenci kabulüne ilişkin düzenlemelere göre öğrenci alınır.
b) YÖK tarafından düzenlenen esaslara göre belli sanat dallarında üstün kabiliyetli olduğu tespit edilen öğrenciler, ilgili dalda eğitim yapmak kaydıyla yetenek sınavı sonuçlarına göre alınır.
(2) Üniversiteye kabulle ilgili olarak bu Yönetmelikte yer almayan konularda 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun, 31/12/2005 tarihli ve 26040 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliğinin ve 24/4/2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin ilgili hükümleri uygulanır.
(3) Öğrencilerin Üniversiteye verdikleri belge ve bilgilerin gerçeğe aykırı olduğu hallerde Üniversite ile ilişkileri kesilir; Üniversiteden ayrılmışlar ise diploma dâhil tüm belgeler iptal edilir ve yasal işlemler yapılır.
Ücretler
MADDE 6 – (1) Üniversitede eğitim-öğretim ücretlidir. Ücretler her yıl Mütevelli Heyeti tarafından tespit edilir.
(2) Üniversite ücretini yatırmayan öğrencinin kaydı yapılamaz, yenilenemez veya dondurulamaz. Bu öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Başarı ve ihtiyaç bursları
MADDE 7 – (1) Başarı bursu, Üniversitenin burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanır. Bu bursla, öğrencinin eğitim ücreti ve 10 ay süre ile beslenme, yurt ve yol giderlerinin bir kısmı karşılanır. Öğrencinin bir başka öğrenim programına yatay geçiş yapması durumunda burs kesilebilir.
(2) İhtiyaç bursu ihtiyacı olan öğrencilere sınırlı miktarda verilir.
(3) Her iki tür burs, eğitimine Üniversitenin birinci sınıfından başlayan öğrencilere en fazla sekiz yarıyıl süre, eğitimine İngilizce dil hazırlık programıyla başlayan öğrencilere ise en fazla on yarıyıl süreyle verilir.
(4) Burslar disiplin cezası alma veya akademik nedenlerle Burs Komitesinin önerisi ve ilgili yönetim kurulunun kararıyla iptal edilebilir.
(5) Burs Komitesi Rektör tarafından görevlendirilen bir dekan veya yüksekokul müdürü ve bir öğretim elemanı ile Öğrenci İşleri Dekanı, Genel Sekreter ve Kayıt ve Kabul Direktöründen oluşur.
Bakmadan Geçme





