• Haberler
  • Gündem
  • Koronavirüste sevindiren gelişme! Tedavide kullanılan helmet maske üretildi!

Koronavirüste sevindiren gelişme! Tedavide kullanılan helmet maske üretildi!

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, koronavirüs salgının tedavisinde önemli bir adım attı.Müdürlük, tedavi süresinde hastaların iyileşme sürecini kolaylaştıracak helmet maskenin üretilmesini sağladı.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, koronavirüs salgının tedavisinde önemli bir adım attı. Müdürlük, tedavi süresinde hastaların iyileşme sürecini kolaylaştıracak helmet maskenin üretilmesini sağladı. Maskenin üretilmesinde Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi'nin önemli katkıları bulunuyor.

HASTALARIN TEDAVİSİNDE BÜYÜK FAYDALAR SAĞLIYOR

Helmet maske üretimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, üretilen ürünün hastalığın tedavisinde oldukça önemli bir rolü olduğunun altını çizdi. Ergüney, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

"Bazı koronavirüs hastalarında akciğerde oluşan stres nedeniyle hava alımı yeterli seviye ve basınçta oluşmuyor. Ürettiğimiz bu ürün, oksijenlenmiş havanın hastaya uygun basınçla verilmesine olanak sağlıyor. Bu da bizlere yoğun bakım ihtiyacı gerekebilecek hastaların tedavileri açısından büyük faydalar sağlıyor. Gerçekleştirdiğimiz değerlendirme ve teknik çalışmalar sonucunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ve iş adamlarımızın desteği ile hastalara büyük fayda sağlayacak olan maskenin üretimi, müdürlüğümüz, biyomedikal mühendislerimiz ve birim çalışanlarının yoğun çabası sayesinde üretildi. Üretimde Kocaeli ve Sakarya bölgesi sanayi çalışanları ile Büyükşehir Belediyesi Ar-Ge Laboratuvarı ve Bilişim Teknolojileri Şube Müdürlüğü çalışanlarının bizlere önemli destekleri oldu"

Haber

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÖNEMLİ AVANTAJ SAĞLAYACAK

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü'nde görev alan Biyomedikal Yüksek Mühendisi Yasin İlhan ise, üretilen maskenin sağlık çalışanları için önemli bir ürün olduğunu ifade etti. İlhan, üretilen ürünün bütün hastalara şifa olmasını dileyerek, sözlerine, "8 kişilik bir ekiple 15 günde üretilen maskenin üst kısmı PVC malzemeden, boynu saran kısmı ise poliüretan malzemeden yapıldı. Cihaz yoğun bakım ihtiyacı gereken hastaların ilaç alması ve aspire edilmesini kolaylaştıran sızdırmazlık özelliğine de sahip. Takılan filtre sayesinde, hastanın dış ortama bulaş riski de engellenmiş oluyor ve bu da sağlık çalışanlarına önemli avantaj sağlıyor. Bütün hastalarımıza şifa olmasını temenni ediyorum" şeklinde devam etti.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme