Koronavirüste şoke eden gelişme! Kadınlarda daha fazla görüldüğü ortaya çıktı!
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında her geçen gün yeni veriler gelmeye devam ediyor.Salgına yakalanan pek çok kişi hastalığı ağır geçirmeden kısa süre içerisinde iyileşiyor.
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında her geçen gün yeni veriler gelmeye devam ediyor. Salgına yakalanan pek çok kişi hastalığı ağır geçirmeden kısa süre içerisinde iyileşiyor. Ancak hastalığı ağır geçirmeyenlerde iyileştikten sonra uzun vadeli sorunlar yaşayanların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.
Çoğu ülkede yaz ayının gelmesi ile birlikte uygulanan kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılmaya başlandı. Ancak aşı olmayan kişiler, uzatmalı kronavirüs salgını ile baş başa kalmışken, endişeler de artmaya devam ediyor.
UZATMALI KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ
Konu ile ilgili İngiltere’de sağlık çalışanları için hazırlanan kılavuzda, hafif ya da ağır olsun, koronavirüs enfeksiyonu etkisini göstermeye başladıktan sonra 12 hafta sonra da devam etmesi durumu uzatmalı koronavirüs olarak açıklanıyor. Uzatmalı koronavirüs belirtileri şu şekilde:
Aşırı yorgun olmak
Nefes darlığı, göğüste ağrı, sıkışma ve çarpıntı hissi
Beyin bulanıklığı (Hafıza ve konsanstrasyon sorunu)
Tat ve koku duyusunda gelişme
Eklem ağrısı
Konu ile ilgili Dr. Athena Akrami tarafından yapılan açıklamaya göre, “Doktorlar uzatmalı koronavirüsü resmi tanı şeklinde kayda geçirmeye yeni başladı denebilir.
Ancak birçok araştırma, bu olasılığın yaşla birlikte arttığını ve kadınlar arasında iki kat daha yaygın olduğunu gösteriyor.
Bazı uzatmalı koronavirüs semptomları, hastalığı daha ağır geçirenlerde veya hastanede tedavi altına alınanlarda daha yaygın.
Konuyla ilgili birçok araştırmayı ve kayıtları inceleyen Londra'daki Kings College Üniversitesi'nin vardığı sonuçlara göre, hastalığa yakalanan 20'li yaşlardaki kişilerin yüzde 1-2'si, 60'lı yaşlardaki kişilerin ise yüzde 5'inde uzatmalı koronavirüs semptomları görülüyor.
Exeter Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde uzatmalı koronavirüs hastalarıyla çalışan Dr. David Strain, kliniğe gönderilen hastaların çoğunun 20, 30 ve 40'lı yaşlarda olduğunu söylüyor. Bunun nedenini ise bu semptomların bu yaştaki kişilerde biraz daha az görülmekle birlikte daha büyük etkide bulunmasına bağlıyor” ifadesini kullandı.
Bakmadan Geçme





