• Haberler
  • Mevzuat
  • KPSS Yönetmeliği Hazırlanırken DPB'nin Görüşü Neden Alınmadı?

KPSS Yönetmeliği Hazırlanırken DPB'nin Görüşü Neden Alınmadı?

Bilindiği gibi kamu düzeni sağlanması açısından hem memur adayları ve hem de işçi adaylarının Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamında belirlenmesi için pek çok yönetmeliğe yer verilmiştir.Ayrıca bu yönetmeliklerin daha önce ki süreçte düzeltmeleri B

Bilindiği gibi kamu düzeni sağlanması açısından hem memur adayları ve hem de işçi adaylarının Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamında belirlenmesi için pek çok yönetmeliğe yer verilmiştir.

Ayrıca bu yönetmeliklerin daha önce ki süreçte düzeltmeleri Bakanlıklardan alınan görüşlerle değiştiriliyordu.

Elbette en çok Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görüşü alınarak Bakanlar kurulu toplantısında görüşülerek düzeltmeler yapılıyordu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görüşünü ise ilgisi kapsamında veya İŞKUR'un gerekirse DPB'nin görüşü alınarak değiştiriliyordu.

15 AĞUSTOS 2018 TARİHİNDE YÖNETMELİK YAYIMLANDI

15 Ağustos 2018 tarihli Resmi Gazetede yer alan Kamu Görevlilerine İlk Defa Atanacaklar Hakkında Sınav Yönetmeliğinin değişikliğinde ise, hiçbir Bakanlığın görüşü alınmadığı görüldü.

Ayrıca Milli, Eğitim Bakanlığı'nın, Cumhurbaşkanlığına yazdığı yazıya göre; Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü de talebi uygun olduğu için yönetmelik değişikliği Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

EK -1

Haber

DPB GÖRÜŞÜ ALINMASI GEREKMEKTEDİR

Kamu personeli alım ilanları Resmi Gazete'ye devredildi ancak gelecek sürecin çalışmaları devam edene kadar ilanlar Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımlanmaktadır.

Devlet Personel Başkanlığı personel alımlarında kritik rol oynayan kurumlardandır. Tüm KPSS ve memur mevzuatında ihtisas sahip olan tek kurum DPB olarak bilinmektedir.

Mevzuat değişikliklere yönelik olarak ilerleyen süreçte hukuksal bir sorun oluşturmaması nedeniyle DPB görüşü alınması gerekmektedir.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme