• Haberler
  • Ekonomi
  • Kredi notunu yükseltmek isteyenler için uzmanlar 9 yolu paylaştı! Bunları uygulayın, kredi alırken sorun yaşamayın

Kredi notunu yükseltmek isteyenler için uzmanlar 9 yolu paylaştı! Bunları uygulayın, kredi alırken sorun yaşamayın

Vatandaşlar, acil nakit ihtiyacı yaşanan dönemlerde çoğu zaman ilk olarak bankaların sunduğu kredileri değerlendirmeye alıyor.Zira bankalar, belli şartların karşılanması durumunda, vatandaşlara oldukça hızlı ve kolay bir şekilde istenen tutarlarda kredi v

Vatandaşlar, acil nakit ihtiyacı yaşanan dönemlerde çoğu zaman ilk olarak bankaların sunduğu kredileri değerlendirmeye alıyor. Zira bankalar, belli şartların karşılanması durumunda, vatandaşlara oldukça hızlı ve kolay bir şekilde istenen tutarlarda kredi verebiliyor. Ancak bu kredileri alabilmek, bankaların aradığı şartlara göre kimi zamanlarda neredeyse imkansız bir hal olabiliyor. Bankalar ise çoğunlukla bu noktada ilk olarak kredi notu şartına bakıyor. Kredi notu belli bir seviyenin altında olanlar kredi imkanından çoğu zaman yararlanamıyor. Peki kredi notu düşük olanlar, bu notu nasıl yükseltebilir? İşte detaylar…

Kredi Notu Neden Önemli?

Haber

Neredeyse tüm bankalar, kredi seçeneğini sunarken, müşterilerinin kredi notunu inceliyor ve kredi notuna göre müşterilere kredinin verilip verilmeyeceğine karar veriliyor. Kredi notunun yanında başka kriterlerin de karşılanması gerekiyor olsa da bankalar ilk olarak bu kriteri değerlendirmeye alıyor. Kredi kartı ve kredi borçlarının geç ödenmiş ya da ödenmemiş olması, bankalarda çok fazla açık hesabın bulunması gibi durumlar, kredi notunu düşüren faktörler arasında yer alıyor. Peki kredi notunu yükseltmek mümkün mü?

Kredi Notunu Yükseltmenin 9 Yolu

Kredi notunu yükseltmek elbette mümkün ancak bu işlemler biraz zaman istiyor. Bankaların güvenini dayandırdığı bu puanlama sisteminde sicili bozuk olanlar, uzmanlara göre şu adımları uygulayarak kredi notunu yükseltebilir:

Kredi ve kredi kartı borçlarını düzenli olarak ödeyin.

Borçların asgari tutarı yerine tamamını ödemeye çalışın.

Bankalarla iletişim kurun, bankalardan uzak kalmayın.

Hesaplardaki kazançlarınız ve borçlarınızın orantılı olmasına dikkat edin.

Fatura ve vergi ödemelerini geciktirmeyin ve düzenli ödeme yapın.

Mümkünse kimseye ya da en azından çok kişiye kefil olmayın.

Bankalarda açık olan ve kullanmadığınız hesabınız varsa bunları kapatın.

Sık sık kredi ve kredi kartı başvurusunda bulunmayın.

Kredi notunuzu düzenli aralıklarla kontrol edin.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme