Kulaklık kullananlar dikkat!

Günlük hayatımızın hemen hemen her alanında çeşitli sebeplerden dolayı kulaklık kullanabiliyoruz.Ancak Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof.

Günlük hayatımızın hemen hemen her alanında çeşitli sebeplerden dolayı kulaklık kullanabiliyoruz. Ancak Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ercan Pınar, kulaklıklardaki tehlikelere dikkat çekerek, kulaklık kullananları uyardı. İşte detaylar..

Uzman isim Ercan Pınar, yaptığı açıklamasında çok sık şekilde kulaklık kullanan kişilerin dış yolu kulak iltihabına yakalanabileceğinin altını çizerek, kulaklıkların hijyenine kesinlikle dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu.

DIŞ KULAK YOLU İLTİHABINA NEDEN OLABİLİR

Çok sık kulaklık kullanan kişilerin, zaman içerisinde dış kulak yolu iltihabı ile sorun yaşabileceğini belirten Prof. Dr. Ercan Pınar, "Kulaklıklar, kulaktan çıkarıldığında bir yere konulabiliyor ve tekrar kulağa takıldığında inflamasyon (iltihaplanma) yaratabiliyor. Bu da dış kulak yolu iltihabına neden olabilir" dedi.

KULAKLIKLARIN SÜREKLİ DEZENFEKTE EDİLİP SİLİNMESİ GEREKİYOR

Kulaklıkların sürekli olarak dezenfekte edilerek silinmesi gerektiğini belirten Pınar, sözlerine, "Günümüzde kulaklıklar yaşamımızın bir parçası oldu. Kullandığımız kulaklıkların hijyenine dikkat etmeliyiz ve ortada bırakmamalıyız. Kulaklıkların sürekli dezenfekte edilip silinmesi gerekiyor. Sürekli ve uzun süreli kullanmak çok da doğru değil" şeklinde devam etti.

Haber

DIŞ KULAK YOLU İLTİHABI VE MANTAR..

Kulaklığı sık olarak kullanan kişilerin dış kulak yolu iltihabı ve mantar ile karşılaşabileceğini belirten uzman isim, şu açıklamayı yaptı:

"Kulaklıklar, kulaktan çıkarıldığında bir yere konulabiliyor ve tekrar kulağa takıldığında bir inflamasyon (iltihaplanma) yaratabiliyor. Bu da dış kulak yolu iltihabına neden olabilir. Sürekli kulaklık kullanan kişilerde dış kulak yolunda irritasyonu olması sonucu mantar enfeksiyonları da görülebilmekte. Biz çok sık mantar enfeksiyonları görmekteyiz. Kulaklıkların çıkarılıp takılması sonunda gelen dış kulak akıntısının tekrar geri itilmesi sonucu kulak kirleri de oluşmakta. Özellikle gençlerde çok sık yaşanan bir durum. Her şeyden önemlisi kulaklıklar, dış kulak yolu enfeksiyonuna neden olabilir. Bu durumu işitme cihazlarında da görüyoruz"

YÜKSEK SESLE MÜZİK DİNLEMEK

Özellikle yüksek sesle müzik dinlemenin de işitme kaybına yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Pınar, "Gençlerin çoğu, kulaklıkla müzik dinlerken, gürültülü şekilde iç kulağa yüksek ses iletmiş oluyor. Bu durum da uzun dönemde kulak çınlamaları özellikle tiz seslerde işitme kayıplarına yol açabildiği görülüyor. O nedenle sürekli yüksek ses ile müzik dinlemek iç kulağa zarar verebilir. Her gün 1-2 saatten fazla dinlememek lazım. Direkt dış kulak yolundan iç kulağa yüksek volümlü ses verdikleri için iç kulakta birtakım akustik ses travmalarına neden olabilmekte. Uzun süre yüksek sesle müzik dinlemeyelim, yüksek seslere iç kulağımızı maruz bırakmayalım" şeklinde konuştu.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme