• Haberler
  • Ekonomi
  • KYK Kredi Borçları Silinecek Mi? TBMM'ye Bir Kanun Teklifi Daha Verildi

KYK Kredi Borçları Silinecek Mi? TBMM'ye Bir Kanun Teklifi Daha Verildi

Cumhuriyet Halk Partisi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna 12 Kasım tarihinde bir kanun teklifi sundu.CHP Milletvekili Mahmut Tanal imzasıyla sunulan kanun teklifi KYK Kredi Borçlarının silinmesini öngörüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna 12 Kasım tarihinde bir kanun teklifi sundu.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal imzasıyla sunulan kanun teklifi KYK Kredi Borçlarının silinmesini öngörüyor. Mahmut Tanal tarafından ''351 Sayılı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'' balığıyla sunulan kanun teklifinin detayları haberimizde.

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunduğu kanun teklifinde, öğrenim ve katkı kredisi almakta olanlar ile almış olanların bu borçlarının silinmesi amaçlanıyor.

TBMM'ye sunulan kanun teklifinin genel gerekçesinde, KYK öğrenim kredisi alımlarına ve geri ödemelerine dair genel bilgiler verilerek ödemelerin 2 yıl içinde başladığı ve ödenmediğinde ise faizle yükseldiği bildirildi. İşsizlik oranına vurgu yapılan kanun teklifinde özellikle üniversite mezunu işsizlerin sayısına dikkat çekildi. Bu kapsamda iş bulanlarında asgari ücretle işe başladığının ifade edildiği kanun gerekçesinde insanların temel ihtiyaçlarını zor karşıladıkları ifade edildi. Günümüz ekonomi koşullarına dair de detayların aktarıldığı gerekçede tüm bu nedenlerden dolayı öğrenim kredi borçlarının silinmesi talep edildi.

KANUN TEKLİFİNİN GEREKÇESİ

TBMM'ye sunulan kanun teklifinin madde gerekçelerinde şu ifadeler yer aldı.

MADDE 1-

Bu madde ile Yüksek Öğrenim sürecinde Katkı ve Öğrenim Kredisi kullananların kredi borçlarının silinmesi amaçlanmıştır. Yüksek Öğrenim görenlerin mezuniyet sonrası iş dahi bulamadan borçlandırılmış olmalarının verdiği sıkıntı ve iş bulma sürecinin uzaması yüzünden icra takibine düşme risklerinin ortadan kalkması sağlanacaktır.

MADDE 2-

Yürürlük maddesidir.

MADDE 3-

Yürütme maddesidir.

Haber

Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Yüksek Öğrenim sürecinde Katkı ve Öğrenim Kredisi kullananların kredi borçlarının silinmesine dair sunulan kanun teklifi sizce Meclis'ten geçmeli midir? Hükümet kredi borçlarını silmeli mi, silmemeli mi? Konuya dair görüşlerinizi yorum olarak yazabilir ve taleplerinizi dile getirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net - ÖZEL HABER

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme