• Haberler
  • Ekonomi
  • Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan Memura Zam Hakkında Yeni Açıklama!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan Memura Zam Hakkında Yeni Açıklama!

5.Dönem Toplu Sözleşme kapsamında memura zam görüşmelerine yönelik olarak basın açıklaması yapan Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

5. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında memura zam görüşmelerine yönelik olarak basın açıklaması yapan Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Üzerinde uzlaşma sağlamadığı için hakem heyetine sevk edilen memura zam teklifi kapsamında basın açıklaması yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; "pazarlık süresi boyunca çalıştık" dedi.

Ali Yalçın'ın açıklamaları şu şekildedir;

"Daha önce kamuoyuyla paylaştığımız gibi hakeme gitme süremizin bu kadar uzun tutulmasına gerek yok bu zamanı masaya ayıralım diyerek bir teklifte bulunmuştuk, bize bunun için 3 dakika yeterliydi.

Yetkili sendikalarımızın tekliflerinden bazıları Kamu İşveren Heyeti ile üzerinde mutabık kalınmıştı ancak bunlar anlaşılmamış gibi neticeye erdi.

Masayı işletme noktasında elimizden gelen gayreti gösterdik, sürenin yeterli olmadığını biliyor olmamız nedeniyle bu toplu sözleşme sistemi değiştirilsin dedik

Kamu Görevlilerinin hakkını gözetmek, onların içini rahatlatmak, hak ve özgürlük alanlarını genişletmek için toplu pazarlık süresi boyunca çalıştık."

ÇALIŞMA BAKANI SELÇUK NE DEMİŞTİ?

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sırasında basın toplantısı düzenlemişti,

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 5. Dönem Toplu Sözleşmesi görüşmelerin 1 Ağustos'ta başladığını hatırlatan Selçuk, yaptığı açıklamasında 4 toplantı yapıldığını ifade ederek;

"Daha önce yapılan tüm toplu sözleşmelerdeki gibi sürecin ilk toplantısında bu görüşmelerin takvimi de taraflarla mutabık kalınarak kamuoyuyla paylaşıldı.

4688 Sayılı Yasa, her süreçte atılacak adımların takvimi açıkça belirtiyor.

Bu kapsamda kamu işveren heyeti ile kamu görevlileri sendikaları arasında takvimin belirlenmesi, komisyon çalışmaları, komisyon raporlarının değerlendirilmesi ve resmi teklifin iletildiği 4 toplantı yaptık." ddi.

Hükümet adına 16 Ağustos'ta da kamu işveren heyeti olarak ilk tekliflerinin 2020 için 3,5 artı 3, 2021 için de 3 artı 2,5 olduğunu anımsatan Selçuk,;

Bu teklifimizi daha sonra 2020'nin birinci 6 ayı için yüzde 4 artı enflasyon farkı, 2020'nin altıncı ayı için yüzde 4 artı enflasyon farkı, 2021'in birinci altı ayı için 3 artı enflasyon farkı, ikinci altı ayı için yüzde 3 artı enflasyon farkı olarak yükselttik.

Dolayısıyla verdiğimiz zam oranları enflasyon altında kalırsa enflasyonun farkının da ödeneceğini belirttik." dedi.

Uzlaşma sağlanmamasından dolayı Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun devreye girdiğini ifade eden Bakan Selçuk;

"Bununla birlikte 82 milyonun sosyal refahı da dikkate alınarak kamu harcamalarından yatırım, üretim, Ar-Ge ve istihdam gibi alanlara da pay aktarılması gerçeği de dikkate alınarak harcama bileşenleri üzerinde adil yaklaşım sergilemekteyiz.

Bilindiği üzere kamu çalışanları için toplu pazarlık süreci, müzakerelerin yürütülmesinde uzlaşı olmaması halinde de Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun devreye girmesini öngörmektedir.

Bu tarihten sonra kanun taraflara Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurmaları için 3 iş günü süre tanımaktadır.

Gelinen noktada müzakereler uzlaşmazlıkla sonuçlanmış ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu sürece bugünden itibaren resmen başlamış oldu." dedi.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme